Karacabey Meslek Yüksekokulu’ndan Kızılay’a kan bağışı

 

Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kızılay ile ortaklaşa düzenledikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında kan bağışında bulundu.

Karacabey MYO içerisine gelen Kızılay Kan Verme Aracı’nda gün içerisinde yaklaşık 90 ünite kan veren öğrenciler, diğer öğrencilere örnek olmayı hedeflediklerini söyledi. Kızılay’ın hayata geçirdiği ‘Hedef 25’ projesine destek veren Karacabey MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar, “Kan verme projemiz, akademisyenlerin, personelin ve öğrencilerin katıldığı geleneksel bir etkinlik haline geldi. Her yıl daha fazla kan bağışında bulunuyoruz. Yılda iki kez organize ettiğimiz etkinlik sayesinde Kızılay için sadece okulumuzda yaklaşık 90 ünite kan toplanıyor. Akademisyenlerimizin ve personelimizin yanı sıra öğrencilerimizden de yoğun bir talep var. Etkinliğimize katılan herkese ve Kızılay’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Kızılay Kan Merkezi Organizatörü Burak Lütfü Ümit ise Karacabey MYO’ya gerçekleştirdikleri kan verme etkinliğinden dolayı teşekkür etti. Proje kapsamında bir gün boyunca yaklaşık 90 ünite kan topladıkları bilgisini veren Kızılay Organizatörü Ümit, “Uludağ Üniversitesi’nin diğer birimlerinde de bu çalışmayı yürütüyoruz. Buradan yıllar geçtikte daha fazla kan almaya başladık. Önceki senelerde 20-30 ünite kan topluyorduk. Bugün artık 100 ünite kan seviyelerine geldik. Kan veren, bu kampanyamıza duyarlılık gösteren Karacabey Meslek Yüksekokulu yöneticilerine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Mar-2017]

Haber Görüntüleme : 3.273 - 0