5. Girişimcilik ve İnovasyon Günleri UÜ’de başladı

 

Uludağ Üniversitesi İşletme Topluluğu (ULİT) tarafından bu yıl 5. si düzenlenen Girişimcilik ve İnovasyon Günleri başladı. 13-14 Mart tarihleri arasında devam edecek etkinlikte Türkiye’nin başarılı girişimcileri öğrencilerle buluşacak.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Bordo Salon’da 2 gün boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi veren UÜ İşletme Topluluğu Başkanı Anıl Bayrak, topluluk olarak etkinlikleri üç kısma ayırdıklarını söyledi. Bayrak, “Reklam ve Pazarlama alanında olan etkinliğimizi bir kongre haline getirdik. Yönetim alanında olacak etkinliklerimizi de başka bir kongre haline getirdik. Bunun yanı sıra mezun olduktan sonra kendi işini kurmak isteyen arkadaşlarımız için girişimcilik ve İnovasyon günleri adını verdiğimiz yeni bir etkinlik dalı daha başlattık. Bu yıl beşincisini düzenliyoruz. Buradaki amacımız bir şirkete girip çalışmaktan ziyade kendi işini kurmak isteyen, hayalleri olan arkadaşlara rol model olmaları amacıyla sıfırdan başlayarak başarıya ulaşan girişimcileri çağırıyoruz. Topluluk olarak bu etkinliği, gençlerimiz başarı hikâyelerini dinleyerek kendilerine de bir yol çizebilsinler diye yapıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın geleceğe adım atmadan önce iş dünyası ve girişimcilik hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını hedefliyoruz” dedi.

YENİ NESİL GİRİŞİMCİ OLMAK İSTİYOR

Gençleri Y kuşağı olarak tanımlayan UÜ İşletme Topluluğu Başkanı Anıl Bayrak, “Bizler özgür ruhlu bir çağın temsilcileriyiz. O yüzden de bir işletmede çalışmak yerine kendi işimizi kurmak ve kendi kendimizin patronu olmak istiyoruz. Genç öğrenci arkadaşlarımız da etkinliklerimize ciddi katılım ve ilgi gösteriyorlar. Girişimcilik hakkında bilgi alıyorlar. Başarılı girişimcileri dinliyor ve kendilerinin de neler yapması gerektiği konusunda sorular soruyorlar. Geleceğe dair atacakları adımları bu etkinliklerde belirliyorlar diyebiliriz. Bizlere bu imkânı tanıyan ve destek olan başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yusuf Ulcay hocamıza ve üniversite yönetimine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Üç gün sürecek olan 5. Girişimcilik ve İnovasyon Günleri’nde cimri.com CEO’su Serkan Koç, İstanbul Social EnterPrice Kurucu Ortağı M. Hakan Elbir, The Best Taxi Driver İhsan Aknur, Mobil Koloni Kurucusu Sunay Şener, EPSA Yalıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, Scorp Kurucusu Batu Uğrasız, Girişim Savaşçısı Kurucusu Berke Sarpaş ve Nota Yazılım Genel Müdürü Alper Soyaslan gençlere kendilerinin ve firmalarının başarı hikâyelerini anlatacak. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Mar-2017]

Haber Görüntüleme : 3.306 - 0