“2017 Anatomi Günleri”nde teknoloji ve eğitim ele alındı

 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen  “2017 Anatomi Günleri” zengin bir bilimsel programla tamamlandı.

Türkiye’de anatomi kongresi düzenleme konusunda öncülük eden ve derneğin kurulmasında büyük katkıları bulunan Prof. Dr. Ahmet Çimen anısına Uludağ’da gerçekleştirilen bilimsel toplantıya, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, toplantının açılışında yaptığı konuşmada 3. Nesil üniversite vizyonundan söz ederek, hedeflere ulaşmada multidisipliner çalışmanın önemine dikkat çekti.

Sekreteryası Doç. Dr. M. İlker Kafa tarafından yürütülen Anatomi Kış Günlerinin açılışında Düzenleme Kurulu Başkanları Prof. Dr. İhsaniye Coşkun ile Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Şendemir birer konuşma yaptı.

Anatomi çekirdek eğitim programının gözden geçirildiği toplantıda ayrıca,  teknoloji ve anatomi içerikli zengin sunumlar yapıldı, anatomi ile klinik bilimlerin ortak çalışmalarının önemi vurgulandı.

Uludağ Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Ayberk Kurt ise "Geleceğe Bakış: 21. yy'da Tıp ve Tıp Eğitimi" açılış konferans verdi. Kurt konferansında, gelecekte tıp dünyası ve tıp eğitiminde yaşanabilecek teknolojik gelişmelere yönelik bir projeksiyon yaptı, “Kaliteli, erişilebilir, uygun maliyetli, teknolojik, hasta ve çalışanların daha mutlu olduğu bir sağlık sistemi nasıl yaratılabilir?” ve “Böyle bir sistemde hizmet verecek hekim ve sağlık çalışanlarına nasıl bir tıp eğitimi verilmelidir?” sorularına yanıt aradı.

“2017 Anatomi Günleri”ne, Prof. Dr. Ahmet Çimen’in kızı Dr. Pınar Çimen ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Daire Başkanı Kemal Özgür Demirel de katıldı.

 


 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Mar-2017]

Haber Görüntüleme : 4.022 - 0