Çakmak Eğitim Kurumları’ndan başarıya çifte destek

 

Uludağ Üniversitesi’nin, eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla başlattığı başarılı öğrenciye burs kampanyasına özel okullardan Çakmak Koleji’nden de çifte destek geldi.  

Çakmak Koleji, Eğitim Fakültesi’nin Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ile Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümlerini tercih edecek en başarılı 10 öğrenciye ayda 500 TL, başarıyla üst sınıfa geçene de ayrıca 750 TL burs verecek.

Burs protokolü, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel ve Çakmak Eğitim Kurumları Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çakmak tarafından Rektörlük Senato Salonunda imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, başarı burslarıyla en başarılı öğrencilerin Uludağ Üniversitesi’ni tercih etmesini sağlamaya çalıştıklarını, başarılarını sürdürdükleri takdirde bunu da yine bursla ödüllendirdiklerini belirterek, “Üniversitemizi bir yere getirmek istiyorsak eğitim çıtasını yükseltmemiz gerekiyor. Bu sadece öğrenciyle olmuyor, öğretim üyesi ve fiziksel imkânları da iyileştirmemiz gerekiyor. Bu bizim kendi ekosistemimiz ve iyileştirmek üzere yola çıktık. Bir de her birimin kendi alanıyla ilgili kent dinamikleriyle ilişkilerini güçlendirmesi gerekiyor. Tüm bu adımlarda bize destek olan kent dinamiklerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, burs verilen iki bölümü de genellikle orta ve ortanın altında gelir düzeyindeki öğrencilerin tercih ettiğini, bu nedenle verilen bursun hem başarılı hem de ihtiyaç sahibi öğrenciye gideceğini belirterek, yapılan desteğin sosyal önemini vurguladı. 

Çakmak Eğitim Kurumları Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çakmak, kendisinin de Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu olduğunu hatırlatarak “Öğrenciliğimizin geçtiği yerler buralar. Ben de burslu okudum ve burs almanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Okullardan nitelikli mezun olmak çok önemli. Öğretmenler iyi yetişmediği takdirde gelecek nesiller de iyi yetişmiyor. Bizim bu katkılarımızın öğretmen niteliğini artırmasını diliyorum” dedi.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK REHBERLİK

Çakmak Eğitim Kurumları, ÖSYM’nin 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi için yaptığı sınav sonucunda Eğitim Fakültesi’nin PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) öğretmenliğini ilk beşte kazanan ve kayıt yaptıran öğrencilerine yılda 9 ay ve öğrenim süresi olan 4 yıl boyunca aylık 500 TL. burs verecek. Burslu öğrenci başarılı olduğu sürece bursu alabilecek. Bursun devam edebilmesi için öğrencinin alttan dersinin olmaması ve dönem not ortalamasının 2.5 ve üzerinde olması gerekiyor.

Çakmak Eğitim Kurumları ayrıca, birinci sınıfı başarı ile bitiren öğrencilerden genel not ortalaması 3,5 ve üzeri olan ilk iki öğrenciye de ayda 750 TL burs verecek.

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ

Çakmak Eğitim Kurumları, Fen Bilgisi Öğretmenliğini tercih edecek öğrencilere de burs desteği verecek. Protokole göre,  bu dalı ilk beşte kazanan ve kayıt yaptıran öğrenciler, yılda 9 ay boyunca aylık 500 TL. burs alacak. Öğrenciler, alttan ders bırakmadıkları ve dönem not ortalamasını 2.5 ve üzerinde getirdikleri takdirde 4 yıl boyunca bursunu almaya devam edecek. Ayrıca, birinci sınıfı başarı ile bitiren öğrencilerden genel not ortalaması 3,5 ve üzeri olan ilk iki öğrenci de ayda 750 TL burs almaya hak kazanacak.

Bu burs nedeniyle Çakmak Eğitim Kurumları, ÖSYM tercih kılavuzlarında da yer alacak.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Mar-2017]

Haber Görüntüleme : 3.684 - 0