Uludağ Üniversitesi, VI. Ar-Ge Günleri’ne hazırlanıyor

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ), 15-16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan VI. Ar-Ge Günleri etkinliğine hazırlanıyor. Etkinliğe farklı sektörlerde önemli işlere imza atan bilim insanları ve Türkiye’nin önde gelen firmalarının Ar-Ge yöneticileri konuşmacı olarak katılarak tecrübelerini Bursalılar ile paylaşacak.

Uludağ Üniversitesi, VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri etkinliğinin alt yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Üniversitenin 3. Nesil Üniversite vizyonu doğrultusunda bu yıl çok daha geniş katılımlı olması planlanan VI. Ar-Ge Günleri, Bursa’nın ve Türkiye’nin önemli şirketlerinin Ar-Ge yöneticilerini ve bilim insanlarını ağırlayacak. 15-16 Mart tarihleri arasında Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlikte Ar-Ge merkezleri, kamu ve özel sektör ortaklığının yaygınlaştırılması ve ortaya çıkacak fikirlerin ürüne dönüştürülmesi hedefleniyor.

UZMANLAR BURSA’DA AR-GE’Yİ ANLATACAK

Ar-Ge merkezlerinin stantlarını ve sunumlarını oluşturulacak fuaye alanında sergileyebileceği VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri’ne katılacak poster ve projelerde yine aynı fuaye alanlarında ziyaretçilerin dikkatine sunulacak. Randevulu patent görüşmelerinin de yapılacağı etkinlikte birbirinden önemli konukların katılacağı paneller gerçekleştirilecek. VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri etkinliğine katılarak sunum yapacak konuklar şu isimlerden oluşuyor;

Ufuk Tarhan, Devrim Akgündüz, Zafer Karadayı, Selçuk Özdemir, Mustafa Kocaosmanoğlu, Metin Bilgin, Salih Talay, Orkun Hasekioğlu, Muhammed Faris, Temel Kotil, Celal Gökçen, Soner Yıldırım, Anıl Işık, Bager Akbay, Züleyha Alper, Özcan Erel, Michael Clark, Suat Günsel.

İYİ FİKİR’DE ÖĞRENCİLERİN PROJELERİ YARIŞACAK

Etkinlik Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, proje kapsamında üniversite, sanayi, özel sektör ve kamu temsilcileri devam eden Ar-Ge çalışmalarını, patentlerini ve yeni fikirlerini hazırladıkları posterlerle tüm katılımcılara sunabilme olanağına sahip olduklarını vurguladı. Hockenberger, “Ayrıca etkinlik kapsamında girişimci ruha sahip lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, iş dünyasının ilgisini çekebilecek ticarileşme potansiyeline yüksek proje ve fikirlerinin değerlendirilmesi ve kamuoyuna tanıtılarak hayata geçirilmesi amacıyla ‘İyi Fikir İş Projeleri ve Girişimcilik’ yarışması düzenleniyor ve dereceye giren öğrencilere özel ödüller veriliyor. Yarışmada, birincilik elde edecek öğrenciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 2 bin 500 TL ödül verilecek. 6. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri’nde sunulan ve ticarileşme potansiyeli olan projeler, BTSO konseylerinde, komisyonlarında ve kümelerinde sunularak ticarileşmesi için desteklenecek. Bu kapsamda poster göndermek isteyen araştırmacılarımız için poster kabul tarihi 28 Şubat 2017 saat 17:00’ye kadar uzatıldı” şeklinde konuştu.

VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri etkinliği konusunda detaylı bilgiye sahip olmak isteyenler arge.uludag.edu.tr adresini ziyaret edebilirler.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Şub-2017]

Haber Görüntüleme : 4.138 - 0