Personel
Bilgi Paketi
Hastane Randevu Sistemi
UÜYÖS 2017

Uludağ Üniversitesi’nden güneş enerjisi için kolokyum

Haber Tarihi : 20-02-2017
Uludağ Üniversitesi

Kendi enerjisini üretme konusunda adımlar atmaya hazırlanan Uludağ Üniversitesi, alternatif enerji kaynaklarıyla uğraşan bilim insanlarıyla konuyu tartışmak amacıyla kolokyum düzenleyecek.

DPT tarafından da desteklenen ODTÜ Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜNAM) projesinin yürütücüsü ve müdürü olan Prof. Dr. Raşit Turan, Uludağ Üniversitesi akademisyenlerine güneş enerjisinin önemini ve bu alanda teknolojinin geldiği noktayı anlatacak.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın da katılacağı “Mavi Gezegenin Son Umudu: Güneş Enerjisi” başlıklı kolokyumda GÜNAM Başkanı Prof. Dr. Turan, güneş elektriğinin fosil yakıtlar karşısındaki üstünlüğünü gözler önüne serecek.

Mühendislik Fakültesi Ahmet Rasim Büyüktür Salonu’nda  22 Şubat Çarşamba günü saat 15.00’te başlayacak kolokyumu, konuya ilgi duyan herkes izleyebilecek.

HABER ARŞİVİ (Tüm Haberler)