YÖK’ten Uludağ Üniversitesi’ne 47 doktora öğrencisi bursu

 

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, Uludağ Üniversitesi’nde toplam 7 alanda araştırma yapacak 47 doktora öğrencisine burs verecek. 4 yıl sürecek olan burs miktarı ise başlangıçta 1550 TL olacak.

Türkiye’nin gelecek 10 yılını şekillendirecek nitelikli insan kaynağı yetiştirmek adına 100 alanda toplam 2 bin doktora öğrencisine YÖK tarafından 100/2000 Projesi kapsamında burs verilmesi kararlaştırıldı. Yapılan başvuru ve YÖK’ün değerlendirmeleri sonucunda Uludağ Üniversitesi; Moleküler Onkoloji, Moleküler Patoloji, Manevi Danışmanlık, Güç ve Depolama Teknolojileri, Yeni Nesil Kompozitler ve Çok İşlevli Nanokompozit Malzemeler, Ulaştırma Akıllı Ulaşım Sistemleri, Moleküler Farmakoloji ve İlaç Araştırmaları alanlarında toplam 47 doktora öğrencisi için burs almayı başardı.

BAŞVURU KOŞULLARI WEB SİTESİNDEN DUYURULACAK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, YÖK’ün başlattığı projeyi titizlikle incelediklerini ve uzun çalışmalar sonucunda toplam 47 doktora öğrencisi için burs almaya hak kazandıklarını söyledi. Desteklenecek alanların da Uludağ Üniversitesi’ne ayrı bir prestij katacağının altını çizen Rektör Yardımcısı Hockenberger; “Seçilecek doktora öğrencileri YÖK bursu ile üniversitemizde doktoraları sürecinde görev alarak araştırmalarına devam edebilecekler. Öğrenciler, 2017 yılı Bahar Dönemi itibariyle burslarını almaya başlayabilecekler. Toplam 4 yıl boyunca yılda 12 ayı kapsayacak şekilde burslarını alabilecekler. İlk etapta aylık burs miktarı 1550 TL olarak belirlendi. Her yıl enflasyon oranı miktarında arttırılacak. Başvuru koşulları hakkında 17 Şubat tarihinden itibaren üniversitemizin web sitesinden gerekli açıklamalar yapılacak” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Şub-2017]

Haber Görüntüleme : 3.343 - 0