Erasmus Fakülte Koordinatörler Buluşması

 

Türkiye’nin en iyi ilk 10 üniversitesinden birisi olma hedefiyle çalışmalarını yürüten Uludağ Üniversitesi, eğitimin niteliğini yükseltmeyi hedefliyor. Erasmus değişim programı çerçevesinde yılda en az 400 değişim öğrencisi hedefleyen üniversite aynı zamanda AB dışındaki ortak ülkelerle de değişim başlatmayı planlamaktadır.

Uludağ Üniversitesi Erasmus Ofisi, 2016 yılındaki çalışmaları değerlendirmek ve yeni dönem hedefleri hakkında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Kaynaklı, Erasmus fakülte koordinatörlerinin katıldığı bir toplantı düzenledi.

Etkinlikte konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Erasmus hareketliliği çerçevesinde çalışan personelin yaptığı çalışmaları sadece iş olarak görmemeleri gerektiğinin altını çizdi. Yapılan çalışmaların asıl önemli tarafının üniversitenin koyduğu hedeflere ulaşmak olduğuna işaret eden Rektör Yusuf Ulcay, “Erasmus hareketliliği, üniversitenin gelecek hedeflerinden sadece bir tanesidir. Bizim asıl hedefimiz 3. Nesil Üniversite mottusunu yakalamaktır. Türkiye’de üniversiteler belli derecelere göre sınıflandırılıyor. Bizler de bu sıralamaların içerisinde farklı kategorilerde farklı sıralarda yer alıyoruz. Biz her aşamada ilk 10 içerisinde yer almak istiyoruz. İşte bu noktada stratejik bir karar vermemiz gerekiyor. Üniversitemiz daha büyümesi, daha ilgi çekmesi ve daha bilimsel bir kurum haline gelmesi için ne yapmamız gerekiyor? Erasmus hareketliliği de bu hedeflere ulaşabilmemiz için önemli bir basamak olarak görülebilir. Koyduğumuz hedeflerin hepsini başarabilecek güçteyiz. Birlikte çalışarak Uludağ Üniversitesi’ni hak ettiği noktaya getireceğiz” dedi.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS HAREKETLİLİĞİNDE DE İDDİALI

UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, fakülte ve bölüm koordinatörlüğü görevinin gerçek anlamda zor bir yükümlülük olduğunu vurguladı. Öğretim üyelerine kendi yoğunluklarının yanı sıra bir de öğrenci değişim programlarıyla ilgilendikleri için gönülden teşekkür ettiğini belirten Rektör Yardımcısı Eray Alper, “Tüm emeği geçen hocalarımızı ve personelimizi tebrik ediyorum. Yıllardır büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Üniversitemizin Erasmus hareketliliği her geçen yıl ciddi bir artış oranı yakalıyor.”

YENİ DÖNEM ERASMUS HEDEFİ; EN AZ 500 DEĞİŞİM ANLAŞMASI

Yeni dönemde her bölümün en az iki yeni anlaşma yapacağını öngörerek 500 anlaşma hedefine ulaşmayı amaçladıklarını belirten Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Kaynaklı da; “Oluşturduğumuz proje takımı ile başvuru sürecini başarı ile tamamlayarak, projenin sağladığı avantajlar ile üniversitemizin uluslararasılaşma yolundaki stratejisi doğrultusunda Avrupa Birliği dışındaki ülkeler ile hareketlilik olmasında önemli bir rol almak istiyoruz. Fakülte ve bölüm koordinatörleriyle yürütülecek olan kurumlararası anlaşma çalıştayı ve KA107 çalıştayı gibi teknik temalı toplantılar dışında, Erasmus+ hareketliliği paydaşlarının tamamının katılım sağlayacağı süreç iyileştirme çalıştayı gibi farklı konu başlıklarında da daha iyi nasıl yaparız sorusuna cevap bulmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. (Rektörlük Basın Bürosu)

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Oca-2017]

Haber Görüntüleme : 5.061 - 0