Çocuklara en iyi karne hediyesi: Maker Atölyesi

 

Teknolojinin esiri değil hâkimi olmayı, ezberciliği değil  yaparak öğrenmeyi ve rekabet yerine paylaşmayı, takım ruhunu geliştirmeyi amaçlayan “Maker Çocuk” hareketi, giderek daha fazla ilgi görüyor.

Uludağ Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (ULUTEK) geçen yıl kış ve yaz döneminde gerçekleştirdiği Maker Çocuk programları, gösterilen ilgi üzerine okulların yarıyıl tatilinde de gerçekleşecek.

“Çocuklara en iyi karne hediyesi, ULUTEK Sömestr Maker Atölyesi” sloganıyla 23 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek iki haftalık programlardan, 6-9 ile10-16 yaş grubu öğrenciler yararlanabilecek.

ULUTEK Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, çocukların günümüzde vaktinin çoğunu tablet, telefon veya bilgisayar başında oyun oynayarak geçirdiklerini, bilim ve teknolojiye meraklı olanların ise projelerini uygulama yönünde yeterli imkân bulamadıklarına işaret ederek, “ULUTEK Maker Atölyelerinde öğrencilerin hem teknolojiyi kullanma hem de üretici olmaları yönünde programlarla tanıştırıp uygulama imkânları sunuyoruz.

Amacımız çocukların teknoloji üretimi konusunda farkındalık sahibi olması, yeni fikirler ortaya çıkarması ve farklı atölye deneyimleri yaşayarak yetenekli yönlerinin ortaya çıkması, el becerilerini geliştirecek uygulamalar gerçekleştirmesidir” dedi..

ULUTEK Maker Çocuk’ta öğrenciler robotik, elektronik, lego robot, yazılım, 3D tasarım, arduino gibi teknoloji atölyelerine katıldıktan sonra kendi yetenek ve becerileri doğrultusunda kendilerine özgü projelerini gerçekleştirme imkânı bulabiliyor. Robotik atölyesinde her ders farklı bir robot projesi yapmayı, elektronik atölyesinde belli temalı devreleri, 3D tasarım atölyesinde 3D yazıcıdan çıktı alabilecekleri ürünleri tasarlamayı, Arduino atölyesinde belirlenen projeleri yapmayı ve yazılım atölyesinde ise bilgisayarın çalışma, programlama mantığını ve kodlamayı öğrenecek.(Rektörlük Basın Bürosu)

Ayrıntılı bilgi için: www.ulutekmakercocuk.com

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Oca-2017]

Haber Görüntüleme : 4.748 - 0