Geleceğin İK’cıları sertifikalarını aldı

 

Uludağ Üniversitesi’nin özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği artarak sürüyor.

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi, Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) ve Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUSEM)  işbirliğiyle, öğrencilerin mesleki kariyerleri öncesi yetkinliklerini artırmak, Bursa’daki insan kaynakları istihdamına katkı sağlamak ve öğrencilerin kariyerlerinin en doğru şekilde belirlenmesi hedefiyle hayata geçirilen “İnsan Kaynakları Programı”, verimli sonuçlar ortaya koymaya devam ediyor.

Üçüncüsü gerçekleştirilen “İnsan Kaynakları Programı” kapsamında, programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Uludağ Üniversitesi Rektörlük B Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika töreninde, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Kariyer Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memet Zencirkıran, PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özçengel, Yönetim Kurulu Üyesi ve Program Koordinatörü Emre Karababa ile birlikte, programa katılarak sertifika almaya hak kazanan tüm öğrenciler yer aldı.

‘İNSAN KAYNAĞI VERİMLİ KULLANILMALI’

Sertifika töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce; “İnsan kaynağı en kıt kaynaklardan biridir. Bu yüzden bu kaynak, en verimli şekilde kullanılmalı ve yönetilmelidir. Bu anlamda insan kaynakları en iyi şekilde, en uygun alanlara kanalize edilmelidir. Tabi gelinen noktada üniversitelere ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük sorumluluk düşüyor. Bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu program için PERYÖN’e teşekkür ediyorum. Genç, düşünen, üreten, bağımsız beyinlere bu ülkenin ihtiyacı var. Programı başarıyla tamamlayan tüm öğrencilerimizi de kutluyorum” dedi.

‘ÖĞRENCİLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK’

Sertifikalarını almaya hak kazanan tüm öğrencileri kutlayan PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özçengel de bu program sayesinde hem Uludağ Üniversitesi’nde bundan sonra okuyacak olan öğrencilere, hem de iş dünyasına örnek olacak sonuçlar ortaya çıkacağına inandığını kaydetti.

İş dünyasına daha iyi ve donanımlı bireyler kazandırılmasının, gelecek adına çok önemli olduğunun altını çizen Özçengel, üniversitesi-iş dünyası birlikteliğinin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, bu anlamda PERYÖN olarak öğrencilere ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

‘PROGRAMI ÇOK ÖNEMSİYORUZ’

Levent Özçengel’in ardından söz alan Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memet Zencirkıran da Uludağ Üniversitesi Kariyer Merkezi  olarak İnsan Kaynakları Programını çok önemsediklerini belirtirken, programın özel sektörden yöneticilerle öğrencileri bir araya getirdiğini, öğrencilerin iş hayatına yönelik farkındalığını artırarak öğrencilere önemli katkılar sağladığına dikkat çekti. Öğrencilerin programdan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Zencirkıran, istekleri üzerine önceki yıllarda yılda bir kez düzenlenen programı bu yıl iki defa gerçekleştirecek olan ve programa katılan öğrenci kontenjanını iki kat artıran PERYÖN’e desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından program eğitimcilerine plaketleri ve 50 öğrenciye de sertifikaları takdim edildi. Sertifika alan Uludağ Üniversitesi 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerine program kapsamında, endüstride deneyimli İK yöneticilerinin hazırladığı çeşitli eğitimler verildi.

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Oca-2017]

Haber Görüntüleme : 4.344 - 0