Başarılı öğrencilere hocalarından tavsiyeler

 

Uludağ Üniversitesi’nin (UÜ) en başarılı öğrencileriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, onlara bazı tavsiyelerde bulundu.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, Tıp Fakültesi’nin not ortalaması en yüksek olan ve başarı bursuna layık görülen öğrencileriyle bir araya geldi. Buluşmada Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Halil Sağlam ve Fakülte Sekreteri Tahir Göklü de hazır bulundu.

Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’nin başarılı insanlara ve bu insanların başarı hikâyelerine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Öğrencilere; “Gelecekte ne iş yaparsanız yapın ancak ülkesini seven, milleti için çalışan bireyler olun” şeklinde seslenen Rektör Ulcay, “Zeki olmak Allah vergisidir, ancak siz çalışmazsanız başarı da gelmeyecektir. Zekânızdan hem siz hem de ülkemiz faydalansın. Bugün buradaki öğrenci kardeşlerimizin ne kadar zeki olduğunu tartışmaya bile gerek yok. Ancak sizler de çok çalışmalı ve farklı alanlarda da kendinizi göstermelisiniz. Türkiye’nin yeni projeler üreten ve bunları değere dönüştüren insanlara ihtiyacı var. Her alanda sizin gibi genç, dinamik ve çalışkan arkadaşları görmek istiyoruz. Sizler bugün başarılısınız ve bu üzerinizde bir baskı oluşturabilir. Fakat bu sizi strese sokmasın. Düzenli başarı ile içinizde zaten var olan potansiyeli ortaya çıkarmanız çok kolay olacaktır” dedi.

ÜLKENİZİN ZARARINA OLACAK İŞLERDEN KAÇININ

Türkiye’nin geleceğe yönelik bir takım hedeflerinin olduğunu hatırlatan Rektör Yusuf Ulcay, bu hedeflere ulaşabilmek için geriden gelen neslin çalışkan ve üretken olması gerektiğinin altını çizdi. Gençlere her konuda kendi fikirlerini oluşturmaları gerektiğini de söyleyen Ulcay; “Başkalarının fikirleri ile hareket etmeyin. Kimseye aklınızı kiraya vermeyin. Aklınıza takılan bir konuyu araştırın. Geçtiğimiz günlerde ülkemiz çok büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Kendi aklını kullanamayan, başkalarının fikirlerinin kölesi olmuş insanlar sayesinde ülkemiz zor bir durumda kaldı. Benim sizlerden ricam hangi konuda olursa olsun, ülkenizin ve milletinizin zararına olacak işlerden kaçının. Birileri istiyor diye vatanınıza ihanet etmeyin. Sizler sadece çalışın, üretin ve bu millete faydalı işler yapmaya çalışın. Gelecekte çok başarılı işler yapacağınıza eminim. Bundan sonraki hayatınızda da hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

ÇOK OKUYUN VE ARAŞTIRIN

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Türkiye’nin en iyi tıp fakülteleri arasında yer aldığına işaret eden Dekan Prof. Dr. Selim Gürel ise öğrencilere çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Öğrencilerden başarıyla birlikte ülkeye hizmet beklediklerini vurgulayan Dekan Selim Gürel, “Sizler ileride birer hekim olacaksınız. Hocalarınız olarak bizler, sizlerden hem iyi ve başarılı bir hekim olmanızı bekliyoruz hem de ülkemize ve insanlığa hizmet etmenizi bekliyoruz. Bu açıdan sizlerin iyi yetiştirilmesi çok önemlidir. İnsanlar hekimleri rol model olarak görürler. O yüzden sizler de her şeyden önce iyi birer insan olmalısınız. Çok araştırın, okuyun, değerlendirin. Sizlerden bir tek isteğim var: Tıp alanında en önemli şey okumak ve araştırmaktır. Okumak her şeyden önemlidir. Günde en az 2 saat okuyun. Sevdiğiniz bir konu olabilir, bilimsel bir makale olabilir, gündelik bir gelişme olabilir. Ayırım yapmaksızın okuyun. Bu okumalar sizlere ilerde mutlaka katkı sağlayacaktır” diye konuştu.(Rektörlük Basın Bürosu)

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Ara-2016]

Haber Görüntüleme : 4.437 - 0