Kampanyayla toplanan yardım Halep'e ulaştı

 

 

Büyük bir dramın yaşandığı Suriye’ye bir yardım eli de Uludağ Üniversitesi’nden uzandı. Uludağ Üniversitesi’nde, Halep’teki ihtiyaç sahipleri için toplanana gıda, giyecek ve nakdi yardımlar Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Suriye’de insanlık tarihinin en büyük dramlarından birinin yaşandığına dikkat çekerek, Üniversite olarak mazlum ve mağdur insanlara karşı sorumluluklarını yerine getirmek için hemen harekete geçtiklerini ifade etti.

Suriye'nin Halep kentinden göç etmek zorunda kalan mültecilerin acılarına ortak olmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için üniversite olarak bir kampanya başlattıklarını hatırlatan Rektör Ulcay, “Halepli kardeşlerimizin yaralarını sarmak için ülkemiz çok önemli çalışmalar yürütürken,  oradaki kardeşlerimize temel gıda ve giyecek desteği vermek üzere Türk Kızılayı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz yardım kampanyası dört gün sürdü ve büyük ilgi gördü. Toplanan yardımlarımızı Türk Kızılayı aracılığıyla Halep’e gönderdik. Destekleri için tüm çalışma arkadaşlarıma ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu acıların en kısa sürede sona ermesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Ara-2016]

Haber Görüntüleme : 2.751 - 0