Uludağlı öğrencilerden kongre başarısı

Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencileri Hüseyin Yavuz ile Tuğba Yolgeçen, Türkiye’de ilk kez düzenlenen Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Öğrenci Kongresi’nde en iyi sözlü sunum ve en iyi poster dalında başarı elde ettiler.

Alanında ilk olma özelliği taşıyan ve 9-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen SHMYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Öğrenci Kongresi, farklı üniversitelerin destekleri ve katılımları ile Ürgüp'te yapıldı. Kapadokya'da 3 gün süren kongrede 20 üniversiteden akademisyenler ve öğrenciler Tıbbi Görüntüleme Teknikerliği eğitimi, eğitimde müfredat bütünlüğü, ulusal çekirdek eğitim programı (ÇEP), mezuniyet sonrası istihdam ve mesleki etik konularını tartıştı.

Kongrenin sonunda gerçekleştirilen Bilimsel Ödül Töreni’nde moderatörlüğünü SHMYO TGT Öğretim Görevlisi Sefa Işıklar’ın yaptığı çalışmalarıyla, UÜ TGT Programı öğrencilerinden Hüseyin Yavuz'un hazırladığı ''DEXA Taramada Karşılaşılan Anatomik Varyasyonlar ve Kullanılan Farklı Skorlama Teknikleri'' isimli sunumu ile En İyi Sözlü Sunum dalında birinci olurken, öğrencilerden Tuğba Yolgeçen ise ''Patellofemoral Eklem Alternatif Çekim Teknikleri'' ile En İyi Poster dalında ikincilik elde etti.

Haber Tarihi : [22-Ara-2016]