Antrenörlüğün niteliğini yükseltecek işbirliği

 

 

Uludağ Üniversitesi ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Bursa Şubesi, antrenörlük mesleğinin niteliğini yükseltmek, teoride ve uygulamadaki deneyimleri karşılıklı paylaşmak amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük B Salonu’nda bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, TÜFAD Başkan Yardımcısı Metin Türel ve TÜFAD Bursa Şubesi Başkanı Sedat Özbağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yüce ile Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın, öğretim üyeleri ve TÜFAD üyeleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, TÜFAD Başkan Yardımcısı Metin Türel ve TÜFAD Bursa Şubesi Başkanı Sedat Özbağ’ın imza koyduğu protokole göre, futbol ve spor bilimiyle ilgili güncel bilgiler TÜFAD üyeleriyle paylaşılarak antrenörlerin nitelikleri artırılacak, TFF-TÜFAD işbirliğinde sürdürtülecek proje ve faaliyetlerde (maç izleme, ölçme ve değerlendirme vb.) Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı ve öğrencilerin aktif görev almaları sağlanacak.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, spor kültürünün gelişmesi için Uludağ Üniversitesi olarak her türlü desteği verdiklerini, TÜFAD ile toplum yararına bu işbirliğinin, spor kültürünün yaşatılmasında önemli role sahip olduğunu vurguladı.

Protokolün Türk futboluna önemli katkıları olacağına inandığını belirten TÜFAD Başkan Yardımcısı Metin Türel, uygulamayla teoriyi buluşturacak bu protokole imza atmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

TÜFAD Bursa Şubesi Başkanı Sedat Özbağ da büyük bir sivil toplum kuruluşu olan TÜFAD’ın, bilimle tecrübeyi birleştirerek Bursa futboluna önemli bir katkı sunacağını kaydetti.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın, özellikle her iki kurumun belirlediği konularda öğrencilere teorinin yanı sıra uygulamalar konusunda deneyim aktarma imkânı doğuracak bu işbirliği için Uludağ Üniversitesi’ni seçen TÜFAD’a teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Ara-2016]

Haber Görüntüleme : 3.305 - 0