Erasmus programı Uludağ Üniversitesi’nde masaya yatırıldı

 

Uludağ Üniversitesi, Erasmus + hareketliliğinin 2016 yılındaki faaliyetlerinin ve 2017 yılı hedeflerinin tartışıldığı Yılsonu Değerlendirme Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı Yükseköğretim Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Erasmus + Yükseköğretim Hareketliliği Yılsonu Değerlendirme Toplantısı, Uludağ Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu ve Türkiye’nin tüm üniversitelerinden Erasmus + birim temsilcileri katıldı.

ULCAY “ÜNİVERSİTELER, HIZLI DEĞİŞİMLERE AYAK UYDURMAK ZORUNDA”

UÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yılsonu değerlendirme toplantısı ve 2017 planlama programının açılışında konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yaklaşık 4 bin 700 idari ve akademik personeli ve 200 bini aşan mezun sayısıyla Uludağ Üniversitesi’nin ülkenin toplumsal ve akademik gelişmesine liderlik ettiğini vurguladı. Yeni dönemde bilginin ürüne dönüştüğü ve ekonomiye kazandırıldığı 3. Nesil Üniversitesi vizyonuyla hareket ettiklerinin altını çizen Rektör Yusuf Ulcay; “Üniversitemizde evrensel standartlarda ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim gerçekleştiriyoruz. Diğer yandan da bilimsel araştırma-geliştirme faaliyetleri ile hem ulusal ve uluslararası literatüre hem de ülkemizin ve bölgemizin teknolojik gelişimi ve kalkınmasına artan katkılar sunuyoruz. Üniversitelerimiz, bilim ve teknolojide yaşanan hızlı değişimlere ayak uydurabilmek için dinamik ve yenilikçi olmalıdır. Uludağ Üniversitesi de eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet ana fonksiyonlarında sürekli geliştirme ve iyileştirme hedefindedir. Üniversite olarak çok önem verdiğimiz konuların başında uluslararası işbirliği gelmektedir. Erasmus programı kapsamında birçok Avrupa üniversiteleri ile akademik değişim programları uyguluyoruz. Bugüne kadar Avrupa Birliği üyesi üniversitelerle 300’ün üzerinde anlaşma yapmış bulunmaktayız” dedi.

AVRUPA’NIN EN BAŞARILI ÜLKELERİNDEN BİR TANESİYİZ

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu ise yaptığı açılış konuşmasında Türkiye’nin 2004 yılından itibaren tam üyeymiş gibi Erasmus + programına dâhil edildiğini belirtti. O tarihten itibaren Türkiye’nin programda ciddi bir ilerleme sağladığını kaydeden Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu; “Gerek proje başvuru sayısı gerekse de projeden faydalanan kişi sayısı bakımından Avrupa’nın en önde gelen ajanslarından bir tanesiyiz. 2004-2016 döneminde 120 binin üzerinde proje başvurusu aldık. Bu projelerden 26 bin tanesine 700 milyon TL’nin üzerinde finansal kaynak sağladık. Projelerimiz aracılığı ile ülkemizden 350 binden fazla vatandaşımız Avrupa’da staj yaptı, eğitim aldı veya gönüllü projelerin içerisinde yer alma fırsatı yakaladı. Rakamlar bakımından baktığımızda en başarılı ülkelerden bir tanesiyiz. 2016 yılında tüm Avrupa’daki proje başvurusu 42 bin civarındayken biz sadece Türkiye olarak 10 binin üzerinde proje başvurusu yaptık. Hemen hemen her 4 projeden bir tanesi Türkiye’den gitti. 2015-2016 yılında 15 bin öğrencimizi Avrupa’da eğitim almak için gönderdik. Avrupa’dan ise yaklaşık 7 bin öğrenciyi Türkiye’de eğitim almak için misafir ettik. Bu bakımdan da ciddi sayıda bir hareket gerçekleştirdik” diye konuştu.

Erasmus + Yükseköğretim Hareketliliği Yılsonu Değerlendirme Toplantısı, gün içerisinde yapılan paralel çalıştaylar, oturumlar ve sunumlar ile devam etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Ara-2016]

Haber Görüntüleme : 3.524 - 0