BUSKİ’den Uludağ Üniversitesi’ne içme suyu deposu

 

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Kampüsü içerisinde Görükle ve Özlüce ve civarının içme suyu ihtiyacını karşılayacak 10 bin metreküplük ana toplama ve dağıtım deposu ve ana isale hattı inşa edecek.

Uludağ Üniversitesi içerisinde yapılacak ve üniversite içerisindeki su ihtiyacı ile Görükle ve Özlüce bölgelerini besleyecek olan İçme Suyu Deposu ve ana isale hattı inşaatının, ortalama bir yıl süre içerisinde tamamlanması planlanıyor. İçme suyu deposu, gelişim planına göre bölgedeki tüm ihtiyacı karşılayacak. Projenin protokol töreni UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, üniversite ve BUSKİ yöneticilerinin katılımları ile Rektörlük A Salonu’nda gerçekleştirildi.

PROJE CİDDİ BİR İHTİYACI GİDERECEK

Törende konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversitenin sadece öğrenci kapasitesinin 75 binlere ulaştığını vurguladı. Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bin yatak bulunduğunu hatırlatan Rektör Yusuf Ulcay, refakatçilerle ve polikliniklere gelen insanlarla birlikte ortalama 6 bin 500 kişinin de ayrıca hastaneye giriş çıkış yaptığını belirtti. Bunun yanı sıra ortalama 200 civarında işletmenin de bulunduğuna işaret eden Yusuf Ulcay; “132 bin metrekare bir alan içerisinde çok ciddi bir insan popülasyonundan bahsediyoruz. Yeni yapılacak yatırımlarla birlikte bunun bir misli fazla ziyaretçimizin olacağını öngörüyoruz. Havaalanını önümüzdeki günlerde hareketlendirmeyi düşünüyoruz. Bin kişilik master öğrencileri için lojman yapmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde bunun iznini de alacağız. Ayrıca çok yakın gelecekte yapılacak yeni yurtlar ile üniversite içerisinde toplamda 6 bin yatılı öğrenci kalacak. Yeni cami projemize başlıyoruz. Bunun yanı sıra sosyal yaşam merkezimizin temelini kısa bir süre sonra atacağız. Merkezi dersliklerimiz olacak. Rektörlük binamız olacak. Eğitim fakültemizin ilave binası olacak. Kütüphaneye ek projemiz var. ULUTEK var. Bugün burada imzalayacağımız protokol ciddi bir ihtiyacımızı giderecektir. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜM İÇME SUYU İHTİYACI KARŞILANACAK

Üniversitenin içme suyu ihtiyacında bir takım sıkıntılar bulunduğunu kaydeden BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ise, kurum olarak Bursalıların isteklerini eksiksiz bir şekilde giderebilmek adına çalıştıklarını vurguladı. Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığının altını çizen Genel Müdür İsmail Hakkı Çetinavcı; “Bu proje zaten gündemimizde vardı. Rektör hocamızın ısrarlı takipleri ile proje tarihini öne çektik. Toplamda 7 buçuk milyon TL’ye mal olacak projemizin yapım ihalesine bir aksilik olmazsa 8 Aralık günü çıkacağız. İhalenin tamamlanmasından sonra, üniversitemizin bize göstereceği alan içerisinde inşaatımıza başlayacağız. Sadece üniversite içerisindeki su ihtiyacını değil, Görükle ve Özlüce bölgesindeki su ihtiyacını da bu proje ile karşılamış olacağız. Depomuz, üniversitenin gelecek yatırımları ve bölgedeki nüfusun artışı hesaplanarak toplam 10 bin metreküplük bir hacim ile sınırlandırıldı. Bu hacim ile bölgenin gelişim planı içerisindeki tüm su ihtiyacını karşılayabileceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı tarafından protokole imzalar atıldı. Heyet daha sonra deponun üniversitede yapılacağı alanı inceledi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Ara-2016]

Haber Görüntüleme : 3.490 - 0