Ahmet Davutoğlu, Uludağ Üniversitesi'nde gençlerle buluştu

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Uludağ Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi.

Önceki dönem Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Uludağ Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen konferansta gençlere hitap etti.

Ahmet Davutoğlu, Bursa'da bir dizi programlarda bulundu. Uludağ Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve üniversite yöneticilerine de ziyaret gerçekleştiren Davutoğlu, ardından Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Bilgiden Bilince Üniversite Misyonumuz’ isimli programa katıldı. Programa büyük ilgi gösteren gençler salonu hınca hınç doldurdu. Boş yer kalmaması üzerine bazı dinleyiciler kürsü ve merdiven boşluklarına oturdu.

Burada gençlere hitap eden Ahmet Davutoğlu, "Rabbim birçok özel mekânda bulunmayı nasip etti. Mescid-i Aksa'da, Mescidi Nebevi'de, Kâbe-i Muazzama'da, Emevi Camii'nde daha nicelerinde. Emin olun Bursa'da Ulucami'de hep Medine kokusu alırım. Sanki bir ruh oradan buraya göç etmiş, gelmiş Ulucami'yi Mescid-i Nebevi kokusu ile beslemiş. Aynı şeyi Diyarbakır Ulucami’nde de hissetmiştim" diye konuştu.

Konuşmasında gençlere nasihatlerde bulunan Ahmet Davutoğlu; “Günümüzdeki üniversiteler eski dönemlerin medreseleri yerine geldi. Ancak zamanla lonca sistemine dönüştü. Burada gençler artık gelecekte yapacakları meslekleri öğreniyorlar. Her üniversite kendi kültürünün aydınlarını yetiştiriyor. Amerika kendi kültürüne göre, İngiltere kendi kültürüne göre, Türkiye de kendi kültürüne göre aydınlar yetiştiriyor. Buradan sizlere tavsiyem, başınızı ne olursa olsun dik tutun. Ancak boş bir beyini dik tutmak çok zor olur. Kariyerist olmayın, yüreğinizin götürdüğü yere gidin. Bilgi sahibi olmadan ahkâm kesmeye kalkmayın. Üniversite mezunu olmak, sizi o işi çok iyi yapabilme yeteneği vermez. Hepimiz son nefesimize kadar talebeyiz. Mutlaka kendinize güvenin fakat tevazuu da elden bırakmayın” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Ara-2016]

Haber Görüntüleme : 4.979 - 0