Vefatının 78. Yıldönümünde Ulu Önder UÜ’de anıldı

 

Uludağ Üniversitesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıldönümü nedeniyle anma töreni gerçekleştirdi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, rektör yardımcıları, dekanlar, bölüm başkanları, öğretim üyeleri, akademisyenler, idari personel ve binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen anma töreni, ulu önder Atatürk için saat tam 09.05’de sirenlerin çalması ile birlikte başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektör Ulcay, öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

TÜRK MİLLETİ VAR OLDUĞU MÜDDETÇE ATATÜRK’E ŞÜKRAN DUYACAKTIR

Anma töreninin ardından üniversite bünyesinde faaliyet gösteren 17 öğrenci topluluğunun organize ettiği etkinlikler gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Türk milletinin tarihi boyunca çok büyük liderler yetiştirdiğine vurgu yaptı. Bazı liderlerin yaşadıkları çağ ve yaptıkları ile biraz daha ön plana çıktığına işaret eden Rektör Yardımcısı Mehmet Yüce; “Milletimizi bu coğrafyada hazmedemeyen güçler, bunları geldiği yere göndereceğiz derken, Türk milletinin yetiştirdiği ender insanlardan birisi çıktı ve onlara Anadolu’nun bizim ana vatanımız olduğunu söyledi. Türk milletini yeniden harekete geçirdi ve yeni bir diriliş hareketi başlattı. Bu hareket sadece Anadolu için değil, tüm Türk dünyası için bir umut oldu. Gazi Mustafa Kemal Paşa, elindeki imkânsızlıklar ama siyasi ve askeri dehası ile savaşıp Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmayı başarabilmiş ender liderlerden birisidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ayakta kaldığı müddetçe kendisine şükran duymaya devam edecektir” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından UÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından ‘Atatürk’e Vefa’ konuşması gerçekleştirildi. Törende ayrıca Halkoyunları Topluluğu’nun Zeybek ve Artvin Ata Barı gösterisi, Müzik Topluluğu’nun dinletisi, satranç turnuvası, Zeki Kahraman’ın “Atatürk ve Bilim” adlı konferansı, Dr. Mine Ersevinç’in “Atatürk ve Kızılay” konulu konferansı,  İzzet Boğa ile ‘’Atatürk ve Sanat’’ konulu söyleşi, Radyo Televizyon Topluluğu’nun yaptığı “Sokak Röportajları”, LÖSEV Topluluğu’nun ‘’Atatürk ve Çocuk’’ Sunumu, Türk Müziği Topluluğu’nun dinletisi, Av. Ersan Barkın’ın “Kemalizm’’ konulu konferansı da yer aldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Kas-2016]

Haber Görüntüleme : 5.015 - 0