Uludağ Üniversitesi’nde “Atatürk’ü Anma ve Anlama” etkinlikleri

 

Uludağ Üniversitesi öğrenci toplulukları,  Türk ulusunun önderi Atatürk’ü ölümünün 78. yıldönümünde bir dizi etkinlikle anıyor.  

“Atatürk’ü Anma ve Anlama Haftası” adıyla 7-11 Kasım tarihlerinde düzenlenen  etkinlikte bugüne kadar bisiklet sürüşü, iniş gösterisi, belgesel film gösterimi, Atatürk Döneminde Türkiye konulu sergi yer aldı. Program, 10 Kasım günü 09.05’te Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Çelenk Sunumu ile başlayacak.  Törenin ardından sonra Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde bir dizi etkinlik yer alıyor.

Uludağ Üniversitesi’nde faaliyet gösteren 17 öğrenci topluluğunun hazırladığı etkinlikler gün boyu sürecek.

Etkinlikler arasında, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin resim sergisi, Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun “Atatürk’e Vefa” konuşması, Halkoyunları Topluluğu’nun Zeybek ve Artvin Ata Barı gösterisi, Müzik Topluluğu’nun dinletisi, satranç turnuvası, Zeki Kahraman’ın “Atatürk ve Bilim” adlı konferansı, Dr. Mine Ersevinç’in “Atatürk ve Kızılay” konulu konferansı,  İzzet Boğa ile ‘’Atatürk ve Sanat’’ konulu söyleşi, Radyo Televizyon Topluluğu’nun yaptığı “Sokak Röportajları”, LÖSEV Topluluğu’nun ‘’Atatürk ve Çocuk’’ Sunumu, Türk Müziği Topluluğu’nun dinletisi, Av. Ersan Barkın’ın “Kemalizm’’ konulu konferansı yer alacak.

Etkinlik, 11 Kasım günü de “Cumhuriyet” filmi gösterimi, fidan dikimi ve oryantiring yarışları ile sona erecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Kas-2016]

Haber Görüntüleme : 3.153 - 0