Bursa’nın ilk ‘Bilişim Kümesi’ ULUTEK’te kuruldu

 

T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Karar kapsamındaki Hizmet Sektörü Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (HİSER) projesi kapsamında Bursa’nın ilk ‘Bilişim Kümesi’ ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde kuruldu.

ULUTEK’te faaliyet gösteren 20 yazılım firmasının yararlanıcı olarak yer aldığı “ULUTEK Bilişim Kümesi” projesi kapsamında yürütülecek faaliyetler ile şirketlere sistematik dış ticaret ve pazar araştırması yetkinliği kazandırılması ve hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarının sağlanması amaçlanıyor. Küme üyelerinin ihtiyaç analizlerini, ortak eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama ve alım heyetleri faaliyetlerinin % 75 oranında Ekonomi Bakanlığı tarafından destekleneceği proje ile Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedefine ulaşmasında katkı sağlanması bekleniyor. Eylül ayı itibariyle başlatılan proje toplamda 36 ay sürecek.

ULUTEK ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDECEK

Bursa’nın ilk Bilişim Kümesi’ni kurmaktan dolayı gururlu olduklarını vurgulayan ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, “Birlikte büyümek firmalara artı değer kazandıracaktır. Kümelenme faaliyeti sonucunda ULUTEK ve Bölgemiz de uluslararası ekonomik kalkınmayı artıracak faaliyetler için elinden gelen çabayı gösterecektir. ULUTEK Bilişim Kümesi’nin Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Endüstri 4,0’ın sıklıkla zikredildiği bu günlerde, Türkiye gibi teknolojik gelişimleri geç yakalayan ve yükselme potansiyeline sahip ülkeler için yazılım sektörü özellikle önem arz ediyor. Son yıllardaki ihracat rakamları dikkate alındığında görülmektedir ki, en düşük yatırımla en yüksek istihdamı ve en fazla katma değeri yaratan sektör olması itibariyle bacasız sanayi olarak nitelendirilen bilişim sektörü, Türkiye’nin ve dünyanın vazgeçilmez çalışma alanları içindedir. Firmalarımızın, Bakanlığımızın vereceği destekler ile uluslararası rekabetin önemli oyuncuları olacağını görüyoruz” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Kas-2016]

Haber Görüntüleme : 2.593 - 0