Veteriner öğrencilerine ‘beyaz önlük’ töreni

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi’ni kazanan öğrenciler, düzenlenen tören ile beyaz önlüklerini giyerek veteriner hekimliğe ilk adımlarını attılar.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Güler-Osman Köseoğlu Salonu’nda gerçekleştirilen tören ile Veteriner Fakültesi 1. sınıf öğrencileri ilk defa beyaz önlüklerini giydi. Törene Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yüce, Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Abdülkadir Orman, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, diğer fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

ULCAY, “MESLEĞİNİZİN EN İYİSİ OLMAYA ÇALIŞIN”

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay törende yaptığı konuşmada öğrencilere Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden ve veteriner fakültelerinden birisine geldiklerini söyledi. Burada sadece mesleki eğitimlerin verilmediğini belirten Rektör Yusuf Ulcay, “Düşünceleriniz değişecek, olgunlaşacaksınız. Bugün ailenizin küçük çocuğusunuz. Ancak ileride toplumun yetişkin bireyleri olacaksınız. Ülkemizin kalkınması için sizler önemli birer öge olacaksınız. Son aylarda kendisini açığa koyan bir takım grupların peşine düşmeyin. Mutlaka ama mutlaka bu konularda aklınızı kullanın. Düşünün ve doğru karar verin. Ülkenin birliği ve bütünlüğünü düşünenler dışındaki gruplara kendinizi kaptırmayın. Onun için anne ve babalara da çocuklarınıza çocuklarımız gibi bakacağımıza emin olun demek istiyorum. Ancak sizler de çocuklarınızı kontrol etmeye devam edin. Burada emin ellerdeler fakat sizler de irtibatınızı koparmayın. Öğrenciler, sizler de buradan mezun olduğunuzda bu ülkenin daha ileriye gitmesine katkı koyacak bireyler olarak kendinizi yetiştirin. Üniversite yönetimi olarak bizim, fakültemize ve sizlere önümüzdeki yıllarda daha iyi yaşam ve eğitim koşulları oluşturmak için çalışacağımıza güvenin” dedi.

ULUDAĞLI OLMANIN AYRICALIĞINI HİSSEDECEKSİNİZ

Törenin açılış konuşmasında öğrencilere seslenen Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Abdülkadir Orman da öğrencilere seslenerek; “Sizlerin seçkin birer veteriner hekim olmanız için elimizden geleni yapacağız. Bugüne kadar fakültemizden mezun olan 3 bine yakın ayrıcalıklı veteriner hekim arasında yerinizi almanız için uğraşacağız. Bizler işimizi çok seviyoruz. Sevgili öğrenciler fakülte hayatı daha çok eğitim ağırlıklı gibi görünüyor olmasına rağmen, güzel ve eğlenceli zamanlarınız da olacak. Size dertlerini anlatamayan ama hayatınıza anlam katan hayvanların dertlerini anlayacak ve onları tedavi etmenin hazzına varacaksınız. Mezun olduğunuzda da sıradan biri olmayacaksınız. Eğitim hayatınızın en keyifli günlerini burada geçireceksiniz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi ve tüm katılımcılar hep birlikte hatıra pozu verdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Kas-2016]

Haber Görüntüleme : 5.121 - 0