Rektör Ulcay, Dünya şampiyonunu ağırladı

 

Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu olan Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi Said Erkam Bıyıkoğlu, Rektör Yusuf Ulcay’ı ziyaret etti.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bulgaristan’da düzenlenen 38. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 55 Kilogram 21 Yaş Altı kategorisinde dünya şampiyonu olan tıp fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Said Erkam Bıyıkoğlu’nu ağırladı.

Şampiyonluk maçını bizzat izlediğini ve kazanılan başarıdan dolayı büyük sevinç duyduklarını söyleyen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, böylesine azimli ve çalışkan bir öğrencinin Uludağ Üniversitesi’nde olmasından dolayı da ayrıca mutlu olduğunu vurguladı. Programlı çalışmanın, azmin ve istemenin büyük başarıların kapısını açacağına inandığını kaydeden Rektör Ulcay; “Hangi alanda olursa olsun gerçekten çalışan, sabreden ve inanan herkes istediğine bir gün mutlaka ulaşır. Said kardeşimiz bize bu konuda gösterilebilecek en büyük örneklerden bir tanesidir. Tıp eğitimini aksatmayan, antrenmanlarına da düzenli olarak devam eden Said, hem eğitim alanında hem de sporda ciddi başarılara imza attı. Biz kendisini tebrik ediyoruz. Ailesini de spor hocalarını da tebrik ediyoruz. Çok daha büyük başarılara ulaşacağına da gönülden inanıyoruz. Üniversite yönetimi olarak da kendisinin her zaman yanındayız” diye konuştu.

HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONU BİR DOKTOR OLMAK

Bilek güreşi ile lise yıllarında tanıştığını söyleyen Said Erkam Bıyıkoğlu ise amatör olarak yürüttüğü spor hayatını, Uludağ Üniversitesi’ni kazandığı yıl profesyonele dönüştürdüğünü açıkladı. Bursa’ya geldiğinde Yalova’da yaşayan milli takım antrenörü Engin Terzi ile tanıştığını ve birlikte antrenmanlara başladıklarını söyleyen Bıyıkoğlu; “Hocamız ile yaklaşık 3 aylık bir antrenman yaptık. Romanya’da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’na katıldım. Orada Avrupa 2. Si oldum. Ancak bu sonucu asla kabul etmedim. Hocamız bana Bulgaristan’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’na gitmek isteyip istemediğimi sordu. Ben de seve seve kabul ettim. Daha çok ve sıkı bir antrenman dönemine girdim. Yaptığım programlı ve azimli çalışmaların sonucunda kendi kategorimde dünya şampiyonu olmayı başardım. Bundan sonraki hayalim de hem tıp eğitimimi tamamlamak ve doktor olmak hem de bilek güreşinde en iyiler arasında yer almak” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Eki-2016]

Haber Görüntüleme : 4.406 - 0