Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Uluslararası İmam Hatip Projesi”nde işbirliği

 

Uludağ Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2008’de ortaklaşa hayata geçirdiği “Uluslararası İmam Hatip Projesi” kapsamında kurulan ve halen 73 ülkeden gelen öğrencilere eğitim veren Bursa’daki Uluslararası Murat Hüdavendigâr Anadolu İmam Hatip Lisesi ile eğitimde işbirliğine gidiyor.

İşbirliğine ilişkin protokol, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Uluslararası Murat Hüdavendigâr Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Türkmen tarafından imzalandı. Protokole göre iki kurum, “Uluslararası İmam Hatip Liseleri Vizyon Belgesi” kapsamında Uluslararası Murat Hüdavendigâr Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitimin niteliği ile ilgili çalışmalar yürütecek.

Protokol uyarınca Uludağ Üniversitesi, işbirliği yapılacak alanlara yönelik ihtiyaç duyulan yeterli insan kaynağı ve mekân desteğini sağlayacak.  Üniversite ayrıca, Uluslararası Murat Hüdavendigâr Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin dil eğitimi, fen ve sosyal bilimler, ilahiyat alanı öncelikli olmak üzere, üniversitenin kampüs ve kütüphanelerinden yararlanmalarına, belirlenmiş derslere katılabilmelerine, üniversitenin uygun gördüğü öğretim elemanları ile irtibata geçebilmelerine, kariyer merkezlerinin hizmetlerinden yararlanabilmelerine imkân sağlayıp, ihtiyaç duyulan alanlarda seminer, konferans, çalıştay, toplantılar ve hizmet içi eğitimler düzenleyecek.

Uluslararası İmam Hatip Projesi; Müslüman toplumların ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli insan yetiştirilmesine destek olmak, Müslüman toplumlar arasında eğitim ve kültür işbirliğini geliştirerek dünya barışına katkı sağlamak amacıyla 2008 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında imzalanan protokolle hayata geçen bir proje. Proje okulları ailesine 2016 yılında katılan Uluslararası Murat Hüdavendigâr Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde halen 73 ülkeden gelen öğrenciler eğitim görüyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Eki-2016]

Haber Görüntüleme : 3.774 - 0