AGAM’ın ilk arı ürünleri satışa sunuldu

 

Arıcıların sorunlarına çözüm bulmaya yönelik bilimsel çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuş olan Uludağ Üniversitesi Arıcılık Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGAM), çalışmalarında kullandığı kovanlarda elde ettiği arı ürünlerini ilk kez satışa sundu.

Görükle Yerleşkesi içinde bilimsel projeler kapsamında üretilen kestane balı, süzme bal, yaş polen, arı sütü, arı ekmeği ve propolis, AGAM merkezinde şişelenip paketlenerek tüketiciye satılıyor.

Uludağ Üniversitesi AGAM Müdürü Prof. Dr. İbrahim Çakmak, bilimsel araştırma projeleri kapsamında Görükle Yerleşkesi içinde çeşitli bölgelere yerleştirdikleri kovanlardan bir tona yakın bal elde ettiklerini, bunları şişeleyerek ilk kez satışa sunduklarını söyledi.

Kovanlardan çıkan her ürünü değerlendirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Çakmak, bal, yaş polen, arı sütü, arı ekmeği ve propolis gibi ürünlerin yanı sıra arıların ürettiği gerçek balmumu peteklerinden bir kısmını mum yaptıklarını söyledi.

AGAM’ın yerleşke içindeki binasında hem üretim hem de satış yapılıyor.  Satışa sunulan arı ürünlerinin fiyatları ise şöyle:

Kestane balı (500 gr)  50 TL

Süzme bal (850 gr) 60 TL

Yaş polen (100 gr) 15 TL

Yaş polen (200 gr) 25 TL

Arı ekmeği (100 gr) 50 TL

Arı sütü (2 gram kapsül) 10 TL

Arı sütü (10 gr) 40 TL

Propolis (20 cc) 35 TL

Balmumu mumlar 6-40 TL 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Eki-2016]

Haber Görüntüleme : 5.900 - 0