Spor Okutmanı Ziya Suvar, Dünya Masterler Halter Şampiyonasında 4. oldu

Uludağ Üniversitesi  Rektörlüğü Beden Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanı ve aynı zamanda Balkan ve Avrupa eski şampiyonlarından Ziya Suvar, Dünya Halter Federasyonu tarafından  düzenlenen Dünya Masterlar Halter Şampiyonası’nda U 60 yaş grubunda dördüncü oldu.

Almanya’nın Heilbronn kentinde 1-8 Ekim tarihlerinde düzenlenen 40 yaş üstü toplam 980 sporcunun yer aldığı şampiyonaya, silkme ve koparmada katılan Ziya Suvar, 73 kg. silkmede 100 kg. kaldırarak dördüncü oldu. Suvar, ayağındaki sakatlık nedeniyle şampiyonluğu kılpayı kaçırdı.

Uludağ Üniversitesi’nde 30 yıldır güç geliştirme, fitness ve pilates dersleri veren eski milli sporculardan Ziya Suvar, uzun yıllardır ara verdiği haltere 2 yıl önce yeniden döndü. Halter sporunun şu anda eskisinden daha fazla heyecan verici bulduğunu belirten Ziya Suvar, gelecek yıl şampiyonaya daha iddialı hazırlanacağını söyledi.

Haber Tarihi : [20-Eki-2016]