Uluslararası Müzik Sempozyumu başarı ile tamamlandı

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Devlet Konservatuvarı ve Osmangazi Belediyesi’nin ortak projesi kapsamında 12 – 14 Ekim tarihleri arasında Bursa’da ilk defa düzenlenen ‘Uluslararası Müzik Sempozyumu’nda yaklaşık 60 yerli ve yabancı akademisyen yer aldı.

Açılışı Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye, UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve UÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. İsmail Göğüş,  akademisyenler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

SEMPOZYUM FARKLI KAZANIMLARA İMKÂN TANIDI

Dünyanın dört bir yanından gelen ve müzik bilimi ile uğraşan birçok akademisyen ve sanatçı, müziğin çeşitli boyutlarının üç gün boyunca tartışıldığı, etkinliklerin sergilendiği sempozyum, hem konu ile ilgili araştırma ve uygulamaların literatüre kazandırılması, olası sorunların tanımlanması ve öneriler getirilmesi, hem de sanatçı ve araştırmacıların bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini, müzikte performansa ilişkin yorumlarını paylaşabildikleri bir ortamının oluşturulmasına imkan tanıdı. Sempozyum etkinliklerinin Ördekli Kültür Merkezi gibi tarihî bir mekânda başlamasıyla Bursa’nın tarih boyunca bilim ve sanatı eş tutarak toplumun ilerlemesinde önemli bir merkez olduğunun da önemi vurgulandı. Sempozyum süresince katılımcılar ve izleyiciler bu sanatsal-bilimsel ortamın tekrarlanması dileğini sık sık dile getirdiler.

YENİ PROJELER YOLDA

Etkinlik hakkında bilgi veren UÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. İsmail Göğüş, Uludağ Üniversitesi’nin yerel yönetimler ve STK’larla ortak projeler üretmesi, üniversitenin birikimlerinin hızla yayılmasına imkân tanıdığını vurguladı. Prof. Göğüş, Osmangazi Belediyesi birlikte gerçekleştirdikleri uluslararası sempozyumun yanı sıra, ilerleyen dönemlerde de proje kapsamında yeni çalıştay ve müzik aktivitelerinin sergilenmesini planladıklarını sözlerine ekledi. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Eki-2016]

Haber Görüntüleme : 3.665 - 0