Minikler, hikâye ve masallarla Kızılay’ı tanıdı

Uludağ Üniversitesi Kreş ve Anaokulu’ndaki çocuklar, hikâye ve masallar aracılığıyla Kızılay’ın kuruluş amacını ve çalışmalarını öğrendi.

Türk Kızılayı Uludağ Üniversitesi Şubesi, 1 Ekim Dünya Çocuklar Günü dolayısıyla “Hikâye ve Masallarla Kızılay” adlı bir etkinlik düzenledi. Mete Cengiz Kültür Merkezi Küçük Salonda düzenlenen ve Kızılay gönüllüsü öğrencilerin de katıldığı etkinlikte, Türk Dili Bölümü okutmanlarından Nilüfer İnceman Akgün, çocuklara Kızılay’ın önemine işaret eden hikâye ve masallar anlattı.

Türk Kızılayı Uludağ Üniversitesi Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim İ. Öztahtalı, masal arasında yaptığı kısa konuşmada, Kızılay’ın “dünyadaki en büyük iyilik hareketi” olduğunu vurguladı ve hayat kurtarmak için kan vermek dahil her türlü yardımı yaptığını söyledi.  Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Egemen Dere de, Kızılay’ın, herkesin her zaman yanında olduğunu belirtti.

Etkinlikte ayrıca çocuklar, hep beraber Kızılay marşını söyledi.

Haber Tarihi : [12-Eki-2016]