Tıp Fakültesi Hastanesi, kalite belgesini yeniledi

 

Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 29-30 Eylül 2016 tarihleri arasında SGS Belgelendirme Kuruluşu tarafından gerçekleştirilen ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Takip Tetkiki başarıyla sonuçlandı. Baş tetkikçi Zafer Zöğ ve Tetkikçi Ahmet Cansever tarafından yapılan denetimler sonucunda hastanenin tüm birimlerinin ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi standartlarını karşıladığını bir kez daha belgelendi.

Rektörlük A Salonunda gerçekleşen ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Takip Tetkiki Kapanış Toplantısına, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cüneyt Erdoğan, Başhekim Doç. Dr. Yakup Canıtez, Başhekim Yardımcısı ve Doç. Dr. M. Sertaç Yılmaz, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Özdemir, Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Şaduman Balaban Adım ile ilgili akademik ve idari personel katıldı.

Kapanış toplantısında konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, Kalite yolculuğunun çok önemli olduğunu, kaliteden ödün vermeden çalışmaların devam edeceğini ifade ederek, bu süreçte görev alan tüm personele katkılarından dolayı teşekkür etti.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez ise kalite kültürünün kurumumuzda yerleşmesinin önemini vurguladı. Sağlık Hizmeti, hasta güvenliği gibi temel konularda daha üst noktalara ulaşılması için sürekli ve çok yönlü çalışmalar içinde olduklarını belirtti.

Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. M. Sertaç Yılmaz, 2006 yılında başlayan ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi yolculuğunun devam edeceğini ve yeni ISO 9001-2015 standartlarına yönelik eğitim ve çalışmaların planlandığını söyledi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Eki-2016]

Haber Görüntüleme : 4.738 - 0