Uludağ Üniversitesi, Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı ile dünyaya açılıyor

 

Uludağ  Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Karpat'ın "Farklı Tasarım ve Kaplamalara Sahip Diş İmplantlarının Ömürlerinin Tespiti için Teorik ve Deneysel Metotların Geliştirilmesi" konulu proje önerisi, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından desteklenen “Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı” kapsamında kabul edildi.


12 ay sürecek olan proje University of Central Oklahoma’dan Doç. Dr. Morshed Khandaker ve ekibi ile Uludağ Üniversitesi proje kurulu tarafından ortak çalışmalarla gerçekleştirecek.
Yüksek Öğretim Kurulu’nca, "Türk yüksek öğretim sisteminin dünyaya açılan penceresi" olarak nitelendirilen "Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı" kapsamında, ABD, Çin Halk Cumhuriyeti, Fransa, İngiltere, İran, Rusya'nın da aralarında bulunduğu üç kıtadaki 19 ülkede 23 projenin desteklenmesine karar verildi. 23 projenin sadece 4 tanesinin Mühendislik alanında olduğu belirtildi.
Proje tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında 42 yükseköğretim kurumundan YÖK'e ulaşan 152 proje, ilgili alanlardaki uzman kişilerden oluşan komisyon tarafından gerçekleştirilen panellerde değerlendirildi.

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı İmza Töreni, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın  başkanlığında gerçekleşti. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da proje sözleşmesini imzalayarak, hayırlı olmasını diledi.

Doç. Dr. Fatih Karpat’ın proje ekibinde Yrd. Doç. Dr. Esin Karpat, Arş Gör. Oğuz Doğan, Arş. Gör. Celalettin Yüce ve yüksek lisans öğrencisi Hasan Karaman bulunuyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Eyl-2016]

Haber Görüntüleme : 4.529 - 0