Rektör’den öğrencilere ilk ders; “Sevmediğiniz meslekte başarılı olma şansınız yok”

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, mimarlık fakültesini yeni kazanan öğrenciler ile bir araya geldi. Öğrencilere bir takım tavsiyelerde bulunan Rektör Ulcay, “Benim sizlere ilk söyleyeceğim; bir mesleği sevdiğiniz müddetçe o meslekte başarılı olursunuz. Sevmediğiniz meslekte başarılı olma şansınız yok” dedi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Mimarlık Fakültesi’ni kazanan öğrenciler için düzenlenen oryantasyon etkinliğine katıldı. Etkinlikte yeni öğrencilere kısa bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Hangi meslekten olursanız olun o mesleğin en iyisi olmak için iyi bir insan olmak zorundasınız. İyi bir insan olmadan, yaptığınız meslekte başarılı olma şansınız yok. Kendinizi hiçbir zaman bulunduğunuz pozisyon nedeniyle başkalarından ayrıştırmayın. Herkes ile güzel iletişim kurmaya özen gösterin. Sizlere ilk söyleyeceğim; bir mesleği sevdiğiniz müddetçe o meslekte başarılı olursunuz. Sevmediğiniz meslekte başarılı olma şansınız maalesef yok. Kendinize yapacağınız mesleği sevip sevmediğinizi sorun. Çünkü sevdiğiniz meslekte başarılı olabilirsiniz. Elbette sadece sevmek başarılı olmanızı sağlamaz. Diğer gereksinimleri de yerine getirmeniz gerekiyor” diye konuştu.

ULCAY: NOT ORTALAMASINI 60’A YÜKSELTECEĞİZ

Gençlerin stresli bir üniversite sınavı hazırlık dönemi atlattıklarını belirten Rektör Ulcay, “Şimdi artık rahat bir nefes alma zamanınız geldi. Ancak bu rahatlığınız çok da uzun sürmesin. Üniversitenin en kolay yılı ilk yıldır. Ondan sonraki seneler giderek zorlaşır. Siz en başta iyi konsantre olmaz ve derslerinizde başarıyı yakalayamazsanız daha sonra sıkıntı yaşarsınız. Planlı ve programlı çalışın. Elbette ki eğlenmek, gezmek ve sosyal aktivitelerde bulunmak en büyük hakkınız. Ancak birinci önceliğiniz çalışmak ve derslerinizde başarılı olmak. Doğru insan olun, iyi bir insan olun, hür düşünen insan olun ve aklınızı başkalarına ödünç vermeyin. Kendi fikirleriniz olsun. Üniversite olarak sizlere her türlü imkânı sağlamaya çalışıyoruz. Sizler de derslerinize güzel şekilde çalışın. Eğer not ortalamanızı 1,8’in altında tutarsanız bir üst dönemden ders alamayacaksınız. Ondan sonraki not ortalamanız da 2’nin üstünde olmak zorunda. Sizin hangi sınıfta olduğunuzu burada kaç senedir okuduğunuz belirlemeyecek. Kaç kredi ortalamanız olduğu belirleyecek. Not ortalaması şuanda 50’ye çıktı. İlerleyen zamanlarda da 60’a yükseltmeyi planlıyoruz. O yüzden mutlaka dengeli ve planlı çalışın” dedi.

UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper ise yeni başlayan öğrencilere başarılar diledi. Eray Alper, öğrencilerin uzun ve zorlu bir eğitim yolculuğundan geçtiklerini ve mimarlık fakültesini kazanarak güzel bir sonuca imza attıklarını kaydetti.

Mimarlık Fakültesi’ni kazanan tüm öğrencileri tebrik eden Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk de mimarlığın bir sevda olduğunu vurguladı. Topluma en büyük hizmeti veren mesleklerden birisinin mimarlık olduğunun altını çizen Dekan Akıncıtürk, “Gerek sosyal olarak gerekse sanatsal anlamda mesleğimizin büyük bir sorumluluğu var. Burada yeni bir aile olduk. Sizlere sevgi ile her an eğitim vermeye hazırız. Şimdi artık meslek edinme heyecanını yaşayacağız. Vatanımıza ve milletimize en iyi hizmeti verebilmek adına kendimizi geliştireceğiz. Bizler burada özgür ve demokratik ortamda eğitimimize devam edeceğiz. Kendimize ve sizlere güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Eyl-2016]

Haber Görüntüleme : 4.024 - 0