“Nemeth Quartet”, uyuşturucu ve suçla mücadele için Panama’da

 

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından Mutlu Varlık Kocaili (çello) ile Elena Nayman Ünaldı (viyola) ve Anadolu Üniversitesi öğretim elemanlarından Prof. Gülen Ege Serter (keman), Şeniz Aybulus’tan (keman) oluşan “Nemeth Quartet”, uyuşturucu ve suçla mücadeleye destek amacıyla Panama’da ülkemizi temsil etti,

BM Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Ofisi UNODC ve Panama İçişleri Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen İnsan Kaçakcılığıyla Mücadele Programı ‘’Blue Heart Campaign’’ çerçevesinde Panamada’da 1 Eylül’de düzenlenen konsere, özel olarak davet edilen Nemeth Quartet, ülkemizin önde gelen bestecilerinden Oğuzhan Balcı’nın quartet ve orkestra için yazdığı “Yaylı Çalgılar Dörtlüsü”nü seslendirdi. Nemeth Guartet’e, Brezilyalı orkestra şefi Ligia Amadio yönetimindeki Panama Senfoni Orkestrası eşlik etti.

Panama’da düzenlenen “Blue Heart Campaign Gala Konseri” için Türkiye’yi temsil etmek üzere davet edilen “Nemeth Quartet”, Elena Nayman Ünaldı’nın aynı tarihlerde yurt dışındaki başka bir konseri nedeniyle sahneye viyola sanatçısı Öykü Koçoğlu ile çıktı.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında çalışırken 1995 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden hocaları Macar sanatçılar Istvan Nemeth (keman) ve Katalin Nemeth’in (çello) anısını yaşatmak için 1995 yılında kurulanı Nemeth Quartet, yurtdışında ve yurtiçinde düzenli konserler veriyor.

Hiçbir sponsor desteği olmadan sadece Uludağ Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nin destekleriyle yaşayan Nemeth Quartet, 2014 yılında Yunanistan’da düzenlenen “eMuse Music Competition” yarışmasında ikinci seçilmişti. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Eyl-2016]

Haber Görüntüleme : 3.603 - 0