"ROBERTO ZUCCO" İLE PROFESYONEL HAYATA ADIM

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü son sınıf öğrencileri, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezuniyet oyunu olarak Fransız yazar Bernard Maria Koltes’in kaleminden çıkan “Roberto Zucco” isimli oyunu sahneye taşıdılar.

Oyun, yaşamış seri katil Roberto Succo’nun hayatından hareketle, kötücül bir dünyadaki kötülüğün kahramanlaştırılmasını anlatıyor. Sahne Sanatları Bölümü Lisans IV öğrencilerinin birlikte çalıştığı projede Drama Yazarlığı ve Dramaturji Ana Sanat Dalı öğrencileri dramaturgluk, asistanlık ve yardımcı oyunculuk gibi görevleri üstlenirken, Oyunculuk Ana Sanat Dalı öğrencileri yüksek eforlu bir performansla seyirci karşısına çıktılar.

Yönetmenliğini Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve sözleşmeli öğretim görevlisi Ali Bircan Teke'nin, müziklerini Bursa Şehir Tiyatrosu sanatçısı ve sözleşmeli öğretim görevlisi Murat Liman'ın, bestesini Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Helvacı’nın, koreografisini Ezgi Eneç'in, ışık tasarımını Sinan Mahçup'un, dekor tasarımını ise Hamza Berber'in yaptığı “Roberto Zucco” oyunu 21 Nisan Pazar saat 20:30’da Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosunda prömiyer yaptı. Seyirciyle ücretsiz olarak buluşan oyunun sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ali Sait Liman, oyunda emeği geçen herkesi kutlayarak günün anısına birer teşekkür belgesi takdim etti.

Prömiyer sonrasında sanatseverler oyunu 24 Nisan’da Bursa Tayyare Kültür Merkezinde, 19 Mayıs’ta İstanbul Şehir Tiyatroları Genç Günler Festivalinde ve Haziran’ın son haftasında Bilkent Üniversitesi Uluslararsı Tiyatro Festivali kapsamında Ankara’da izleme fırsatı bulacaklar.

Haber Tarihi : [23-Nis-2024]

Haber Görüntüleme : [119]