Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Mezuniyet Heyecanı
 Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Mezuniyet Heyecanı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof.Dr Ferudun Yılmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hatice Şahin, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNİN YENİ BİR BİNAYA İHTİYACI VAR

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Sanat önemli bir hadisedir. Sanat, Cenab-ı Hakk’ın kendisinde bulunan güzelliklerin evrene yansıtılması faaliyetidir ve böyle olmalıdır. Güzel Sanatlar Fakültemizin bir bina problemi olduğunun farkındayız. Bina projelerimizin çoğunu hayırseverlerimizin yardımlarıyla inşa ediyoruz. Ancak iş dünyamızın sanat alanındaki harcamalarını bu yönüyle pek göremediğimizi itiraf etmeliyiz. İnşallah bu bakış açısının sanat lehine evrileceğini umuyoruz. İleride Güzel Sanatlar Fakültemizin kampüste kendine yakışır bir binaya kavuşacağını ümit ediyoruz. Fakültemizden mezun olan bu pırıl pırıl gençler insana dokunan bir alanda çalışacaklar. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun” dedi. 

FAKÜLTEDE ÇOK İYİ SANATÇILAR YETİŞTİRİYORUZ

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hatice Şahin ise “Fakültemiz Sahne Sanatları ve resim sanatında çok iyi sanatçılar yetiştirmektedir. Bu yıl öğrenci alacağımız Geleneksel Türk Sanatları ve önümüzdeki yıllarda kuruluşu tamamlanacak olan Grafik Tasarımı ve diğer bölümlerde de aynı başarının sağlanacağına inancımız tamdır. Bu başarıda emeğini fedakarca harcayan değerli akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Bugün burada olma vesilemiz olan bu gençleri yetiştiren ailelere de şükranlarımı sunuyorum. Bu gençlerin sanat alanında kendilerine iyi bir yer edineceğine eminim. Henüz öğrenciyken gösterdikleri performans bu konuda endişelenmememiz gerektiğini bize gösteriyor. Sizleri sevgiyle uğurluyoruz. İçinizdeki sanat ışığı hiçbir zaman sönmesin” dedi.  

Tören, fakülte birincisi Yeter Yıldız’ın konuşması, dereceye giren öğrencilere plaket takdimi ve mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin havaya kep atmasıyla sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : [1.289]