Ad Soyad Kadriye Terzioğlu
E-Posta dr.kadriyete@gmail.com
Eğitim Bilgileri
1993 - 2001 Atatürk Üniveristesi Tıp Fakültesi
2005 - 2010 Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve
Araştırma Hastanesi- Göğüs Hastalıkları uzmanlık eğitimi
2013 - 2016 Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi- Erişkin Allerji ve
İmmunoloji Yan Dal Eğitimi
İş deneyimi:
2019-2021 Lütfü Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi , Alerji ve İmmunoloji uzman doktor
2017 - 2019 Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi- Allerji ve
İmmunoloji Zorunlu Hizmeti
2013 - 2016 Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi-Allerji ve İmmunoloji
Yan Dal Eğitimi
2010 - 2013 Mardin Devlet Hastanesi- Göğüs Hastalıkları Zorunlu Hizmeti
2005 - 2010 Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve
Araştırma Hastanesi- Göğüs Hastalıkları Asistanlık Eğitimi
2001 - 2004 Aile hekimliği
YAYIN LİSTESİ
Uluslararası Yayınlar
1- Ediger D, Terzioğlu K, Tülümen Öztürk R. Venom allergy, risk factors for systemic reactions and the knowledge levels among Turkish beekeepers. Asia Pacific Allergy, 2018
2- Terzioğlu K, Ediger D, Tülümen Öztürk R, Durmuş E, Alışır MF. Kounis syndrome not induced but prevented by the implantation of a drug-eluting stent: a case report. Anatol J Cardiol. 2017
3- Terzioğlu K, Gözükara S, Kant A. Red meat allergy in patients with IgE antibodies specific for galactose-alpha-1.3-galactose; A case series from Turkey. Revue Franchise d’Allergologie. 2021
4- Kant A, Terzioğlu K. Association of severity of allergic rhinitis with neutrophil-to-lymphocyte, eosinophil-to-neutrophil, and eosinophil-to-lymphocyte ratios in adults. Allergologia et immunopathologia . 2021
5- Terzioğlu K, Epöztürk K. A successful protocol for desensitization to iron salts. Indian Journal of Pharmacology. 2021
6- K Terzioğlu, Ö Sancar, HÇ Ekerbiçer, RT Öztürk, K Epöztürk. Tolerability to paracetamol and preferential COX-2 inhibitors in patients with cross-reactive nonsteroidal anti-inflammatory drugs hypersensitivity. Asia Pacific Allergy. 2020
7- D Eyice Karabacak, S Demir, OO Yeğit, A Can, K Terzioğlu, et al. Impact of anxiety, stress and depression related to COVID‐19 pandemic on the course of hereditary angioedema with C1‐inhibitor deficiency. Allergy 2021
8- OO Yeğit, S Demir, D Ünal, M Olgaç, K Terzioğlu, D Eyice Karabacak et al. Adherence to subcutaneous immunotherapy with aeroallergens in real‐life practice during the COVID‐19 pandemic. Allergy 2021
9- Terzioğlu K, Ayhan M. Comparative assessment of platinum salt and taxes group hypersensitivity reactions, the role of skin tests in diagnosis? Oncology pharmacy practice. 2021
10- Özmen İ, Aksoy E, Kongar N, Ataç G, Sevim T, Terzioğlu K, Çelikoğlu E, Tahaoğlu K. Unilateral Massive Transudative Pleural Effusion Dueto a Duro pleural Fistula. Turk Gogus Kalp Damar 2014
UlusalYayınlar:
1- S Erol, ŞO Tandoğdu, ŞT Gülen, B Oktay, P Tunç, K Terzioğlu. Long term oxygen therapy and factors affecting patient adherence. Cumhuriyet Medical Journal .
2- Ağca M.Ç, Terzioğlu K, Duman D, Kuyucu T, Tepetam M.F. The Factors Effecting the Treatment Results of Relapsing Tuberkulosis. Journal of Chest Diseases and Critical Care.2014;3
3- Ağca M, Turk S, Duman D, Terzioğlu T, Tepetam M, Mısırlıoğlu A, Partal M, Karagöz T. The early detection of mycobacterıum tuberculosis and rıfampıcın resistance ın smear negative tuberculosis. Yeditepe Medical Journal.2015;35-35
4- Bilgin C, Çoban H, Nalbant A, Terzioğlu K. Mesleki astım Occupatıonal Asthma. Klinik Tıp Bilimleri Dergisi. 2017
5- K Terzioğlu, Ö Sancar, HÇ Ekerbiçer, RT Öztürk. Erken Tip İlaç Alerjisi Sıklığının ve Test Sonuçlarının Değerlendirilmesi: Sakarya Bölgesinden Retrospektif bir Çalışma. Sakarya tıp dergisi.2018
6-K Terzioğlu, RT Öztürk, E Durmuş, D Ediger. Hypersensitivity reactions caused by oral methylprednisolone in patient with nonsteroidal anti-inflammatory drug-exacerbated respiratory disease. Asthma Allergy Immunol 2019
7- Terzioğlu K, Ağca M. Distribution and Characterization of Aeroallergens in the Etiology of Allergic Rhinitis Patients in İstanbul Kartal Region. Namık Kemal Tıp Dergisi 2021
8- Terzioğlu K, Ediger D, Özdemir E, Tülümen Ö.R, Doğan F.O, Ocakoğlu G. The Latex Allergy Awareness and Attitudes to Protective Measures in Healthcare Workers. South. Clin. Ist. Euras. 2021
9- Ayhan M, Terzioğlu K. Experience With Rapid Drug Desensitisation With Chemotherapeutics; A Single-Centre Retrospective Study. EJMI 2021
Ulusal kitap bölümü:
1- Terzioğlu K, Ediger D. An Update of Guideline: Use of Combination IKS/Formoterol as a Reliever Therapy in Asthma Management . Astım. 2015;3(2)
Sözlü Bildiriler :
Poster Bildirileri:
12- Öztürk R.T, Ediger D, Terzioğlu K. Ribavarin Desensitizasyonu. Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi 2017
13- Terzioğlu K, Ediger D, ÖztürkR.T .Buğdayla ilişkili Egzersizle Tetiklenen Anafilaksisi .Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi 2017
14- Terzioğlu K, Gözükara S.E. Alpha-gal Sendromu; Sakarya BölgesindenVaka Serisi.25. Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi 2018