Doğum Yeri : Çorum
Doğum Tarihi : 21.09.1958
Medeni Hali : Evli, 3 çocuk babası
Kişisel web : http://www.mehmetkaradag.com/
E-mail : karadag@uludag.edu.tr
mehmetkarada@gmail.com
Öğrenim ve Görev Durumu:
- İlk, orta ve lise öğrenimimi Çorum’da tamamladım. 1976 yılında Çorum Lisesinden mezun oldum.
-1976–1977 öğretim yılında KTÜ Makine Fakültesinde öğrenim gördüm. Üniversite öğrenimime 1 yıl ara verdikten sonra
-1978 yılında Bursa (Uludağ) Üniversitesi Tıp Fakültesinde tekrar başladığım üniversite öğrenimimi Temmuz 1985’de tamamladım.
-1985-1987 yılları arasında Kırklareli Devlet Hastanesi Acil serviste zorunlu devlet hizmeti yaptım.
-24.01.1987 tarihinde başladığım Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı’ndaki ihtisasımı 26.04.1991’de tamamladım.
-Nisan 1991–Nisan 1993 tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tb. Anabilim Dalı’nda uzman doktor olarak görev yaptım.
-1992 yılında İstanbul Çamlıca Askeri Hastanesinde 2 ay kısa dönem askerlik görevimi yaptım.
-Nisan1993–Aralık1993 tarihleri arasında Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde uzmanlık sonrası zorunlu devlet hizmetimi tamamladım.
-8 Aralık 1993 tarihinde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tb. Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent Doktor kadrosunda tekrar göreve başladım.
-3–31 Temmuz 1995 tarihleri arasında İngiltere’nin Leeds şehrinde United Leeds Teaching Hospitals’a bağlı Killingbeck Hospital’da çalıştım.
-17.10.1996 tarihinde Doçent oldum.
-18.04.2002 tarihinde Profesör oldum
- 18.02.2010 tarihinde Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kurucu Başhekimliği görevine atandım.
-18.04.2014 tarihinde Başhekimlik görevimi kendi isteğimle bırakarak Üniversitedeki görevime döndüm.
-Halen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı’nda Profesör Doktor kadrosunda öğretim üyesi ve Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmaktayım.
- Üye olduğum dernekler:
1- ASYOD (Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği - Kurucu üye, Halen Yönetim Kurulu üyesi)
2- UYKUDER (Kurucu üye )
3- AHAY-Akciğer Hastalıkları Araştırma ve Yardım Derneği (Kurucu üye, Halen Yönetim Kurulu Başkanı )
4- TUSAD
5- Türk Toraks Derneği Marmara Şubesi
6- UTFAM- Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunları Derneği
7- Akciğer Kanser Derneği (Kurucu üye)
8- European Respiratory Society (ERS) - 56347