Türkiye Genom Projesi’ne Anabilim Dalımızdan 2 farklı proje ile destek
 Türkiye Genom Projesi’ne Anabilim Dalımızdan 2 farklı proje ile destek

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) bünyesinde devam eden Türkiye Genom Projesi’ne iş birliği amaçlı önerilen projelerden Tıbbi Genetik Anabilim Dalı ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü akademisyenlerinin yürütücülüğündeki 2 proje destek almaya layık görüldü.

Yürütücülüğünü Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Şehime Gülsün Temel’in üstlendiği nörometabolik hastalıklar alanındaki projede Doç. Dr. Şebnem Özemri Sağ, Prof. Dr. Halil Sağlam, Doç. Dr. Şahin Erdöl, Araş. Gör. Adem Alemdar yer alıyor.

Yürütücülüğünü Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Pirim’in üstlendiği kardiyovasküler hastalıklar alanındaki projede ise Doç. Dr. Şehime Gülsün Temel, Doç. Dr. Şebnem Özemri Sağ, Doç. Dr. Fahrettin Uysal, Araş. Gör. Berkcan Doğan ve Translasyonel Tıp Doktora programı öğrencisi Cemre Örnek Ergüzeloğlu yer alıyor.

Türkiye Genom Projesi kapsamında daha önce başlamış olan projeye eklenen bu iki proje ile Bursa Uludağ Üniversitesi’ndeki (BUÜ) bilimsel araştırma faaliyetlerinin de güçlenmesi hedefleniyor. BUÜ, Türkiye Genom Projesi’ne ülke genelinde belirlenen sorumlu merkezlerden biri olma vasfını güçlenerek sürdürüyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Haz-2020]

Haber Görüntüleme : [2.327]