SEMINER

SEMINER VERME SÜRECI
 
Enstitümüzde kayitli lisansüstü ögrenciler Seminer dersi almali ve bu ders kapsaminda tezini yapacagi alan ile ilgili bir seminer vermelidir. Seminer verildikten sonra danisman tarafindan seminer dersi notu ögrenci otomasyon sistemine basarili veya basarisiz olarak girilir. Ögrencinin mezun olabilmesi için seminer dersini basari ile vermesi gerekir. Ögrenci tarafindan verilen seminerden sonra anabilim dali asagida belirtilen formlar ile seminer sunumunun yüklü oldugu CD’yi enstitümüze göndermelidir. Enstitümüzde kayitli lisansüstü ögrenciler tarafindan verilecek seminerler için dönem basinda seminer konulari belirlenerek anabilim dallari tarafindan enstitümüze ulastirilmasi gerekmektedir. Seminerler genel katilima açik olacak sekilde sunulacak olup, enstitümüz web sayfasindan ilan edilecektir.
YÖNETMELIKLER VE ILGILI MADDELERI

LISANSÜSTÜ EGITIM VE ÖGRETIM ÇERÇEVE YÖNETMELIGI ILGILI MADDELERI

Tezli yüksek lisans programi

MADDE 6 - (2) Tezli yüksek lisans programi toplam yirmi bir krediden az olmamak kosuluyla en az yedi ders, bir seminer dersi ve tez çalismasindan olusur. Seminer dersi ve tez çalismasi kredisiz olup basarili veya basarisiz olarak degerlendirilir. Tezli yüksek lisans programi bir egitim-ögretim dönemi 60 AKTS kredisinden az olmamak kosuluyla seminer dersi dahil en az sekiz ders ve tez çalismasi olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden olusur. Ögrenci, en geç danisman atanmasini izleyen dönemden itibaren her yariyil tez dönemi için kayit yaptirmak zorundadir.

Süre

MADDE 7 – (2) Dört yariyil sonunda ögretim planinda yer alan kredili derslerini ve seminer dersini basariyla tamamlayamayan veya bu süre içerisinde yüksekögretim kurumunun öngördügü basari kosullarini/ölçütlerini yerine getiremeyen; azami süreler içerisinde ise tez çalismasinda basarisiz olan veya tez savunmasina girmeyen ögrencinin yüksekögretim kurumu ile ilisigi kesilir 

Doktora Programi

Genel esaslar

MADDE 15 – (2) Doktora programi, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmis ögrenciler için toplam yirmi bir krediden ve bir egitim-ögretim dönemi 60 AKTS’den az olmamak kosuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sinavi, tez önerisi ve tez çalismasi olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden olusur. Lisans derecesi ile kabul edilmis ögrenciler için de en az kirk iki kredilik 14 ders, seminer, yeterlik sinavi, tez önerisi ve tez çalismasi olmak üzere toplam en az 300 AKTS kredisinden olusur.

Yeterlik sinavi

MADDE 19 – (1) Yeterlik sinavi, derslerini ve seminerini tamamlayan ögrencinin alanindaki temel konular ve kavramlar ile doktora çalismasiyla ilgili bilimsel arastirma derinligine sahip olup olmadiginin ölçülmesidir. Bir ögrenci bir yilda en fazla iki kez yeterlik sinavina girer.

Programlar, sinavlar ve degerlendirme

MADDE 34 – (1) Enstitü anabilim/anasanat dallarindaki lisansüstü ögretim planlari, lisansüstü programdan mezun olunabilmesi için alinmasi gereken zorunlu/seçmeli dersler, tez, seminer ve benzeri çalismalari ile kredi toplamlaridir. Bu ögretim planlari üniversite senatolari tarafindan kararlastirilan asgari muhtevaya uymak sarti ile ilgili enstitü kurulunda görüsülerek onaylanir.

ILGILI FORMLAR 
SIKÇA SORULANLAR
  • 2016-2017 güz yariyilindan önce egitime baslayan ögrenciler eger "Tez asamasi semineri"ni sunmamislar ise, tezlerini teslim etmeden önce mutlaka seminer sunumlarini yapmalidir.
YARDIMCI BELGE VE FORMLAR
Not 1. BUÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Egitim ile ilgili bütün süreçlerde yönetmelikler ve uygulama esaslari geçerlidir. Mevzuatlarda yapilan degisikliklerde son hükümler geçerlidir. 
Not 2. BUÜ  Lisansüstü Egitim  ile ilgili bütün güncel formlara https://kalite.uludag.edu.tr/kiksis/index.html  adresinden ulasabilirsiniz.

 

 

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 13220
Eklenme Tarihi: 23.10.2020 23:14:22
Güncelleme Tarihi: 5.02.2025 13:43:48

Paylaş