2018-2019 Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru İlanı (16.02.2018)

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURU İLANI (GİDEN ÖĞRENCİ)

Uludağ Üniversitesinden, ikili anlaşma yaptığımız herhangi bir Üniversiteye değişim programı kapsamında 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ ya da GÜZ + BAHAR dönemlerinde gitmek isteyen öğrencilerimiz aşağıda belirtilen bilgiler ve kurallar dahilinde başvurularını yapabilirler.

BAŞVURU TARİHLERİ:   01 MART 2018  -  19 MART 2018

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER: 

  1. Aday Öğrenci Başvuru Formu - 2 Adet (Form için tıklayınız).
  2. Transkript (2 Adet)

BAŞVURU YERİ: Uludağ Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü Ofisi (Öğrenci Yemekhanesi Yanı Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı).

BAŞVURU KOŞULLARI:

  1. Uludağ Üniversitesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ya da doktora programlarından birine kayıtlı öğrenci olmak,
  2. Gitmek istediğiniz Üniversite ile Uludağ Üniversitesinin ikili anlaşmasının (protokol) olması ve bu anlaşmada sizin bölümünüze yer verilmiş olması (Protokollere ulaşmak için TIKLAYINIZ),
  3. Ön Lisans ve Lisans öğrencileri için Genel Not Ortalamasının (GANO) en az 2.00 olması (Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık sınıfında okuyanlar başvuru yapamazlar) 
  4. Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için Genel Not Ortalamasının (GANO) en az 2.50 olması (Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başlayacakları ilk yarıyıl için değişim programından yararlanamazlar),
  5. Alt dönemlerinde başarısız dersi olan öğrenciler, başvuru yapabilirler.
  6. Tıp fakültelerinin 6. Sınıfı (intörn) için değişime katılım başvurusu yapılamaz.
  7. Kayıtlı olduğu bölüm / programda daha önce Farabi Değişim Programından yararlanmış olan öğrenciler tekrar başvuru yapamazlar.
  8. Farabi Değişim Programı kapsamında 2 üniversiteye gitmek için başvuru yapılabilir. 
  9. Tutuklu ve hükümlüler Farabi Değişim Programından yararlanamazlar.
  10. Disiplin cezası olanlar başvuru yapamazlar.
  11. Zorunlu yabancı dil programı uygulayan bölüm / programlar için başvuru yapılacaksa yabancı dil muafiyet belgesine sahip olmak gereklidir.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR:

  1. Başvuru yapmadan önce gidilmesi planlanan Üniversitedeki ders planı ile Uludağ Üniversitesindeki ders planı arasındaki uyumu gözetmeniz gerekir. Değişim programından yararlanma hakkı kazanmanız halinde gideceğiniz üniversitede sizlere ders seçme kolaylıkları (örneğin I. ya da II. öğretimden ders alabilme; farklı bölümlerden ders alabilme gibi) sağlanacak olmasına rağmen, ders uyumuna mutlaka dikkat edilmelidir. Özellikle zorunlu derslerde ders içeriklerinin makul ölçülerde benzerlik göstermesi gerekecektir. Ayrıca gidilecek üniversitede (ilgili dönemde) alınacak AKTS toplamı, Uludağ Üniversitesinde almanız gereken AKTS'den az olamayacaktır (Ders AKTS uyumu değil, Derslerin AKTS toplamı önemlidir.). Diğer bir deyişle ders sayısından ziyade derslerin AKTS toplamı önemli olacaktır.
  2. Gitmek istediğiniz Üniversitenin Farabi Kurum Koordinatörlüğünün web sayfasını ziyaret etmenizde fayda vardır. Çünkü Farabi Değişim Programı kapsamında Üniversiteler bazı kurallar belirleyebilme hakkına sahiptirler. Örneğin ikili anlaşmamız olmasına rağmen gitmek istediğiniz Üniversite, önceden ilan etmek kaydıyla 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı için bölümünüze kontenjan ayırmamış olabilir. Yine başvurusu uygun bulunan öğrencilerin evrakları Koordinatörlüğümüz tarafından gitmek istediğiniz Üniversiteye gönderilecek olmasına rağmen bazı Üniversiteler (Örneğin Dokuz Eylül Üniversitesi) bize yapacağınız başvuruya ek olarak kendi web sayfaları üzerinden de başvuruda bulunmanızı isteyebilmektedir
  3. Farabi Değişim Programından yararlanan öğrencilere YÖK tarafından belirlenen burs kontenjanı dahilinde karşılıksız burs ödemesi yapılmaktadır. Farabi öğrencisi gittiği üniversitede aldığı tüm derslerden devamsızlıktan kalırsa aldığı bursları iade eder.
  4. Farabi Değişim Programına katılan öğrencilerin, öğrenim gördükleri süre içinde aldıkları diğer burslar ve krediler kesilmez, devam eder.
  5. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarına göre aktif olarak kamu ya da özel teşebbüsde çalışan ve düzenli olarak sigortası işveren tarafından yatırılanlar Farabi bursundan yararlanmazlar. Anne Baba vefatı dolayısıyla SGK tarafından gelir bağlanan Farabi öğrencilerinin burstan faydalanmaları hakkında herhangi bir engel bulunmamaktadır.
  6. Farabi değişim programı öğrencileri, gittikleri üniversitenin yaz okulundan değişim programı kapsamında yararlanamazlar.

YÖK Yürütme Kurulu'nun 14.02.2018 tarihli toplantısında aldığı karar uyarınca 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı için Farabi Değişim Programı kapsamında;

A. Aşağıda yer alan tabloda belirtilen üniversitelere gitmek isteyen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarının 8 ay süre ile 700.-TL

1

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ

AĞRI

2

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ

ARDAHAN

3

BATMAN ÜNİVERSİTESİ

BATMAN

4

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ

BAYBURT

5

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ

BİNGÖL

6

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ

BİTLİS

7

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN

8

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

GÜMÜŞHANE

9

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ

HAKKARİ

10

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ

IĞDIR

11

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ

MARDİN

12

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ

TUNCELİ

13

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ

MUŞ

14

SİİRT ÜNİVERSİTESİ

SİİRT

15

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ

ŞIRNAK

B. Diğer üniversitelerde değişime katılacak öğrencilere ödenecek aylık burs miktarının ise 4 ay süre ile 500.-TL olarak belirlenmesi,

C. Vakıf Üniversitelerinin 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı için Farabi Değişim Programından faydalandırılmamasına karar verilmiştir. 

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [15-Şub-2017 22:00]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

Duyuru Görüntüleme : [14.109]