Uludağ Üniversitesi Anasayfa

2017-2018 Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru İlanı (17.02.2017)

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURU İLANI (GİDEN ÖĞRENCİ)

Uludağ Üniversitesinden, ikili anlaşma yaptığımız herhangi bir Üniversiteye değişim programı kapsamında 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ ya da GÜZ + BAHAR dönemlerinde gitmek isteyen öğrencilerimiz aşağıda belirtilen bilgiler ve kurallar dahilinde başvurularını yapabilirler.

BAŞVURU TARİHLERİ:   01 MART 2017  -  17 MART 2017

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER:

1. Aday Öğrenci Başvuru Formu - 2 Adet (Form için tıklayınız).
  2. Transkript (2 Adet)
  3. Kimlik Fotokopisi (2 Adet)

BAŞVURU YERİ: Uludağ Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü Ofisi (Öğrenci Yemekhanesi Yanı Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı).

BAŞVURU KOŞULLARI:

1. Uludağ Üniversitesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ya da doktora programlarından birine kayıtlı öğrenci olmak,
  2. Gitmek istediğiniz Üniversite ile Uludağ Üniversitesinin ikili anlaşmasının (protokol) olması ve bu anlaşmada sizin bölümünüze yer verilmiş olması (Protokollere ulaşmak için TIKLAYINIZ),
  3. Ön Lisans ve Lisans öğrencileri için Genel Not Ortalamasının (GANO) en az 2.00 olması (Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık sınıfında okuyanlar başvuru yapamazlar)
  4. Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için Genel Not Ortalamasının (GANO) en az 2.50 olması (Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başlayacakları ilk yarıyıl için değişim programından yararlanamazlar),
  5. Alt dönemlerinde başarısız dersi olan öğrenciler, başvuru yapabilirler.
  6. Tıp fakültelerinin 6. Sınıfı (intörn) için değişime katılım başvurusu yapılamaz.
  7. Kayıtlı olduğu bölüm / programda daha önce Farabi Değişim Programından yararlanmış olan öğrenciler tekrar başvuru yapamazlar.
  8. Farabi Değişim Programı kapsamında 2 üniversiteye gitmek için başvuru yapılabilir.
  9. Tutuklu ve hükümlüler Farabi Değişim Programından yararlanamazlar.
  10. Disiplin cezası olanlar başvuru yapamazlar.
  11. Zorunlu yabancı dil programı uygulayan bölüm / programlar için başvuru yapılacaksa yabancı dil muafiyet belgesine sahip olmak gereklidir.
  12. YÖK Yürütme Kurulu'nun 01.02.2017 tarihli kararı uyarınca 2017-2018 akademik yılında vakıf üniversiteleri farabi programından yararlanamayacaktır.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR:

1. Başvuru yapmadan önce gidilmesi planlanan Üniversitedeki ders planı ile Uludağ Üniversitesindeki ders planı arasındaki uyumu gözetmeniz gerekir. Değişim programından yararlanma hakkı kazanmanız halinde gideceğiniz üniversitede sizlere ders seçme kolaylıkları (örneğin I. ya da II. öğretimden ders alabilme; farklı bölümlerden ders alabilme gibi) sağlanacak olmasına rağmen, ders uyumuna mutlaka dikkat edilmelidir. Özellikle zorunlu derslerde ders içeriklerinin makul ölçülerde benzerlik göstermesi gerekecektir. Ayrıca gidilecek üniversitede (ilgili dönemde) alınacak AKTS toplamı, Uludağ Üniversitesinde almanız gereken AKTS'den az olamayacaktır. Diğer bir deyişle ders sayısından ziyade derslerin AKTS toplamı önemli olacaktır.
  2. Gitmek istediğiniz Üniversitenin Farabi Kurum Koordinatörlüğünün web sayfasını ziyaret etmenizde fayda vardır. Çünkü Farabi Değişim Programı kapsamında Üniversiteler bazı kurallar belirleyebilme hakkına sahiptirler. Örneğin ikili anlaşmamız olmasına rağmen gitmek istediğiniz Üniversite, önceden ilan etmek kaydıyla 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı için bölümünüze kontenjan ayırmamış olabilir. Yine başvurusu uygun bulunan öğrencilerin evrakları Koordinatörlüğümüz tarafından gitmek istediğiniz Üniversiteye gönderilecek olmasına rağmen bazı Üniversiteler (Örneğin Dokuz Eylül Üniversitesi) bize yapacağınız başvuruya ek olarak kendi web sayfaları üzerinden de başvuruda bulunmanızı isteyebilmektedir
  3. Farabi Değişim Programından yararlanan öğrencilere YÖK tarafından belirlenen burs kontenjanı dahilinde karşılıksız burs ödemesi yapılmaktadır. Farabi öğrencisi gittiği üniversitede aldığı tüm derslerden devamsızlıktan kalırsa aldığı bursları iade eder.
  4. Farabi Değişim Programına katılan öğrencilerin, öğrenim gördükleri süre içinde aldıkları diğer burslar ve krediler kesilmez, devam eder.
  5. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarına göre aktif olarak kamu ya da özel teşebbüsde çalışan ve düzenli olarak sigortası işveren tarafından yatırılanlar Farabi bursundan yararlanmazlar. Anne Baba vefatı dolayısıyla SGK tarafından gelir bağlanan Farabi öğrencilerinin burstan faydalanmaları hakkında herhangi bir engel bulunmamaktadır.
  6. Farabi değişim programı öğrencileri, gittikleri üniversitenin yaz okulundan değişim programı kapsamında yararlanamazlar.

YÖK Yürütme Kurulu'nun 01.02.2017 tarihli toplantısında aldığı karar uyarınca 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı için Farabi Değişim Programı kapsamında;

A. Aşağıda yer alan tabloda belirtilen üniversitelere gitmek isteyen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarının 8 ay süre ile 600.-TL

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

ŞIRNAK

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

VAN

B. Diğer üniversitelerde değişime katılacak öğrencilere ödenecek aylık burs miktarının ise 4 ay süre ile 400.-TL olarak belirlenmesi,

C. Vakıf Üniversitelerinin 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı için Farabi Değişim Programından faydalandırılmamasına karar verilmiştir.