Etkinlik : Uluslararası Uludağ Sanat ve Tasarım Bienali

Etkinlik Yeri : Online Katılım


Etkinlik Başlangiç Tarihi : 01-12-2021


Etkinlik Bitiş Tarihi : 31-12-2021

Etkinlik Başlangiç Saati : 10:45


Etkinlik Bitiş Saati : 10:45


Etkinlik Açıklama :

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü tarafından online olarak düzenlenen I. Uluslararası Uludağ Sanat ve Tasarım Bienali 01.12.2021 tarihi itibariyle “Ustalar Sergisi”, 05.12.2021 tarihi itibariyle “Jürili Kişisel ve Karma Sergiler” sanatseverlerle buluştu. Bursa Uludağ Üniversitesi I. Uluslararası Uludağ Sanat ve Tasarım Bienali, 350 sanatçı ve toplam 2000 eserden oluşan sergiler ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un onursal başkanlığında ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan’ın başkanlığında düzenlenen Bienalin Küratörlüğünü ise Teknik Bilimler MYO Tasarım Bölümü’nden Dr. Erhan Mutlugün gerçekleştiriyor. Bienalin düzenleme kurulunda Tasarım Bölümünden, Öğr Öğr. Gör. Gültekin Erdal, Öğr. Gör. Gizem Anşin, Öğr. Gör. Hatice Kübra Özbey, Öğr. Gör. Evrim Sırmalı ve Öğr.Gör. Mine Balcı bulunuyor. Bienalin Web sitesinin online sergilemelere yönelik tasarlanması ve sanat eserleri için online sergi salonlarının oluşturulması konusunda tüm teknik altyapı çalışmaları bilgisayar mühendisi Murat Çalış tarafından, Bienalin Dış İlişkiler koordinatörlüğü ve web sayfası içerik editörlüğü ise Öğr. Gör. Alper Çetin tarafından gerçekleştirildi.

Bienalin Onursal Başkanlığını üstlenen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa’nın tarihin her döneminde Anadolu’nun önemli kültür başkentlerinden biri olduğunu, sanatsal ve kültürel değerleri koruma ve sonraki kuşaklara aktarmak konusunda Bursa Uludağ Üniversitesi’nin önemli bir misyon yüklendiğini belirtti. Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, 1. Uluslararası Uludağ Sanat ve Tasarım Bienali’nin  sanat ve tasarım alanında uluslararası ölçekte daha ileriye taşıyacak yeni fikir, bakış açısı ve üretimlerin yolunu açmaya katkı sağlayacağına inandığını vurguladı. Kılavuz; “Üniversitemiz tarafından bilim ve sanat alanında gerçekleştirilen bu tür uluslararası faaliyetlerin öğrencilerimize ve ülkemize de büyük katkı sağladığına inanıyorum. Bienal Düzenleme Kurulu’nda yer alan ve olağan üstü bir çalışma temposuyla programı gerçekleştiren tüm akademisyenlere, büyük bir misyon üstlenerek böylesi geniş çaplı bir uluslararası organizasyona imza atan, sanatı, sanatçıyı ve tasarımcı adaylarını desteklemek amacıyla bir araya gelen Sanat Kurulu’ndaki değerli sanatçı ve tasarımcı akademisyenlere ve Bienale değer katan tüm katılımcı sanatçılara Bursa Uludağ Üniversitesi adına teşekkür ediyorum” dedi.

Teknik Bilimler MYO Müdürü ve Bienal Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karahan ise farklı disiplinlerden uluslararası sanatçı, akademisyen ve tasarımcıları bir araya getiren bienalin Üniversiteler, küratörler, sanatçılar ve akademisyenleri farklı disiplinlerle buluşturarak ortak çalışmalara yönlendirdiğini söyledi. Prof. Dr. Mehmet Karahan, bienalin bu yönüyle yeni sanatsal ve bilimsel gelişmelerin ışığında şekillenen çalışmaların buluştuğu bir iletişim platformu işlevi üstlendiğini belirtti. Uluslararası bienal, sempozyum, kongre ve etkinliklerin hayata geçirilmesi noktasında çalışmalara büyük bir hızla devam ettiklerini kaydeden Karahan, bu tarz uluslararası etkinliklerin öğrencilere geniş perspektifli bir dünya görüşü kazandırma noktasında da önemli bir girişim olduğuna inandığını vurguladı.

Bienalde, Fotoğraf, Grafik Tasarım, Resim, Heykel, Moda Tasarım, Seramik-Cam, Sahne-Dekor-Kostüm, Video-Art, Geleneksel Türk El Sanatları ve Tekstil olmak üzere 10 ayrı sanat dalında eserlere yer verildi. Bienale başvuran 500’e yakın sanatçının eserleri yurtiçi ve yurtdışından 100’e yakın sanatçı ve tasarımcı akademisyenden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi. Jüri ön elemesinden geçen eserlerle birlikte 356 sanatçının 2000 den fazla eseri Türkiye ve dünyanın önemli sanatçılarının eserleri ile birlikte kişisel ve karma sergilerde http://uludagbienal.uludag.edu.tr web sitesinden sanat severlerin beğenisine sunuldu. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Garfik Tasarım Programı öğrencisi Merve Uysal’ın “Dada’nın Gözü” isimli eseri de jüri değerlendirmesinden geçerek usta sanatçıların eserleri ile birlikte sergilenmeye layık bulundu.

I. ULUSLARARASI ULUDAĞ SANAT VE TASARIM Bienali’nde yer alan sergiler http://uludagbienal.uludag.edu.tr web adresinden 31 Aralık 2021 tarihine kadar gezilebilecek.

 

 

 


Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Tüm Etkinlikler

Etkinlik Tarihi : [01-Ara-2021]

Etkinlik Görüntüleme : 6.108 - 0