ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ - 2021 Sözleşme Dönemi
2021 Sözleşme Dönemi  Hibe Miktarı

 

 

Hayat  pahalılığına göre ülke grupları

 Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Öğrenci Staj Hibesi (€)

1. ve 2. Grup Program Ülkeleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç,  İtalya, İzlanda, Lihtenştayn,  Lüksemburg, Malta, Norveç, Portekiz, Yunanistan

750

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan,  Slovakya, Slovenya

600

 

Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus hibelerinin hesaplanmasına ilişkin yayınlanan Hibe ve Staj Süresi Hesaplama Cetveli için tıklayınız. Hibe hesaplama cetveli üzerinde yer alan tarihler örnek olmakla birlikte, gideceğiniz ülkeye göre hibe miktarı ve gidiş dönüş tarihlerini yazmanız durumunda, kalış süresi ve toplam hibe belge üzerinde hesaplanacaktır. SMS, öğrenim hareketliliği; SMP, staj hareketliliği içindir.

 

Dezavantajlı katılımcılara, hak ettikleri hibeye ek olarak İlave Hibe Desteği sağlanabilecektir. Söz konusu hibenin verilebilmesi için, dezavantajlı katılımcı, ekonomik ve sosyal açıdan imkânları kısıtlı olan ve aşağıdaki alt kategorilere uyan birey olarak tanımlanmıştır.

  1. 2828 sayılı kanuna tabi olanlar (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından haklarında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olanlar)

  2. 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

  3. Kendilerine yetim aylığı bağlananlar

  4. Şehit/Gazi çocukları

  5. Kendisine veya ailesine muhtaçlık aylığı bağlananlar (öğrencinin kendisine, anne-babasına veya vasisine Belediyelerden, kamu kurum ve kuruluşlarından (Bakanlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay, AFAD gibi kurumlardan Erasmus başvurusunu yaptığı esnada maddi destek aldığını kanıtlayan bir belge ibraz edilmesi yeterlidir.)

Kredi ve Yurtlar Kurumu bursları ve benzeri burslar, başarı bursu niteliğindeki diğer hibe, yardım ve burslar, tek seferlik yardımlar söz konusu maddi yardım kapsamında kabul edilmez.

Yukarıdaki kapsama uyan öğrencilere talepleri halinde ve bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla, hareketlilik türüne göre aşağıdaki miktarlarda İlave Hibe Desteği sağlanabilecektir:

 

2-12 ay arası öğrenci hareketliliği Aylık 250 EURO

 

Yeşil Seyahat Desteği: 

Erasmus programı, katılımcıları uçağa alternatif olarak daha düşük karbonlu araçlarla seyahat etmeye teşvik etmektedir.“Yeşil Seyahat” seyahatin ana kısmı için otobüs, tren veya aynı arabada birden fazla kişinin birlikte seyahat etmesi gibi düşük emisyonlu ulaşım araçlarının kullanıldığı seyahat olarak tanımlanmaktadır. Şehir içinde kullanılan, havaalanından şehre yapılan vb. otobüs/tren yolculukları ana seyahat kapsamında olmadığı için yeşil seyahat kapsamında değildir.

Bu araçlar; otobüs, tren ve/veya özel araç (bir özel araçla en az ikiden fazla katılımcının seyahat etmesi gerekir. Kişinin özel aracıyla tek başına seyahat etmesi yeşil seyahat kapsamına girmemektedir.)tır.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [05-Oca-2022 11:34]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [27-Nis-2023 11:04]

İçerik Görüntüleme : [3.775]