ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ - Genel Bilgiler
Erasmus Öğrenim Hareketliliği Nedir?

Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin, öğreniminin bir bölümünü kurumlararası anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Faaliyet süresi her bir öğrenim kademesi için ayrı ayrı geçerli olmak üzere aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 2 ile 12 ay (en az 60 en fazla 360 takvim günü) arasında bir süre olabilir. Öğrenim kademesi ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerini ifade eder.

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Koşulları Nelerdir?

Erasmus Öğrenim Hareketliliği genel şartları:

GANO: Önlisans ve lisans öğrencileri için en az 2,20, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2,50.

Dil Puanı: Gidilmek istenilen üniversitenin istediği dilde  B2 seviyesinde (en az 75/100 puan) dil puanı

Tam zamanlı öğrencilik statüsü: Tam zamanlı öğrenci, henüz diploma/derecesinin gerektirdiği çalışmalarını/kredilerini tamamlamamış ve bir yarıyılda 30 AKTS kredisi karşılığı ders yükü olduğu öngörülen öğrencidir. Erasmus ile gidilecek dönem itibarıyla mezuniyete kadar en az 30 AKTS’lik ders yükü olması ve bu derslerin hiç alınmamış ya da alınıp kalınmış derslerden oluşması gerekmektedir.

Erasmus Öğrenim Hareketliliğinden Kimler Faydalanabilir? 

Hazırlık sınıflarında okuyan öğrenciler ve mezun olmuş öğrenciler öğrenim hareketliliğinden yararlanamaz.

Teorik olarak hazırlık sınıfı hariç tüm sınıflardaki öğrenciler (artık yıllar dahil) gerekli koşulları sağladıkları takdirde öğrenim hareketliliğinden yararlanabilir. Asgari GANO koşulunun sağlanması koşuluyla alttan ders almak hareketliliğe engel değildir. Bazı fakülte veya bölümler belirli sınıf veya dönemlerde öğrenci göndermeyebilir. Bu tür durumlarla ilgili olarak fakülte/bölüm koordinatörlerinizden bilgi alabilirsiniz.

Erasmus Öğrenim Hareketliliğinde Süre Ne Kadardır?

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [03-Mar-2020 12:59]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [29-Ara-2022 06:35]

İçerik Görüntüleme : [17.746]