2022-2 ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TERCİHLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

2022-2 Erasmus Öğrenim Hareketliliği 

TERCİHLERLE İLGİLİ KURAL

Öğrencinin UKEY üzerinden yapacağı üniversite seçiminde B (Bahar) kontenjanı 0 (Sıfır) olan okulları seçmesi durumunda yerleştirme yapılmaz, doğru tercihi yapmak sorumluluğu öğrenciye aittir, 0 (sıfır) kontenjanlı bir üniversite seçerek başvuru yapan öğrencinin o tercihi geçersiz sayılır, 0 (sıfır) kontenjanlı bir üniversitenin tek tercih yapılması durumunda öğrenci yerleştirilemez ve hak kaybı oluşur. Öğrencinin birden fazla tercih yapması durumunda B (Bahar) 0 (sıfır) kontenjanı olan üniversitelere yerleştirme yapılamaz ve öğrenci yerleştirme ile ilgili bir hak talebinde bulunamaz.

UKEY üzerinde; "TERCİH BİLGİLERİ" sekmesinde, "OKUL TERCİHLERİ"nde listelenen üniversitelerin B (Bahar)  kontenjanının en az 1 olması gerekmektedir. Kontenjanları en az 1 (bir)  olan okulları kontrol etmek için Erasmus web sayfasında yayınlanan “Kurumlararası Anlaşma Listesi” üzerinden öğrenci seçimine “KAPALI” olmayan üniversitelerden birini tercih ettiğinizden emin olunuz.

Hak kaybı oluşmaması için üniversite seçiminde “Kurumlararası Anlaşma Listesi” üzerinden ilk önce üniversitenizi belirleyip, daha sonra UKEY üzerinden başvuru yaparak listeden kontrolünü sağladığınız ve kontenjanı B (Bahar) ve kontenjanı en az 1 (bir) olan üniversitelerden birini seçtiğinizden emin olunuz. 

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Başvuru Sistemi üzerinde yapacağınız başvurularda kural gereği sadece öğrenciye açık ve kontenjanı olan kurumları görebilirsiniz. Eğer UKEY üzerinde yaptığınız başvuruda yaptığınız tercih Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Başvuru Sisteminde yoksa UKEY üzerinde yaptığınız başvuruyu kontrol ederek, B (Bahar) kontenjanının en az 1 olduğundan emin olunuz.

2022-2 başvuru döneminde geçerli olan anlaşma listesi için tıklayınız. Kontenjanlar sadece UKEY üzerinden görülebilir. Bölümünüzün anlaşmaları ile ilgili detaylı bilgi almak için mutlaka enstitü/fakülte/MYO/bölüm koordinatörlerinize danışınız.


 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [24-Eki-2022 10:44]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [25-Nis-2023 12:54]

Duyuru Görüntüleme : [3.381]