Koordinatörlüğümüz ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’ndan 7-14 Ocak Beyaz Baston Haftası Bilgilendirme Etkinliği

Koordinatörlüğümüz ve B.U.Ü. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının birlikte organize ettiği etkinlikte üniversitemizde eğitimine devam eden görme engelli öğrencilerimizle kütüphanemizin onlar için özel olarak oluşturulmuş alan ve bu alanda onların kullanımına sunulmuş özel donanımlı bilgisayar ve diğer materyaller tanıtıldı. Etkinlikte koordinatörümüz Dr. Öğr. Üye. Mustafa KURT, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasan ARSLAN, Kütüphane Müdürü Kazım ŞENTÜRK, koordinatör yardımcımız Özlem AYDOĞAN, kütüphane çalışanları ve öğrencilerimiz katıldı. Öğrencilerimizin yanı sıra etkinliğe Bursa Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES) başkanı Ali GENÇ ve kulübe üye olan görme engelli sporcular da katıldı.

Etkinlikte kütüphane hizmetlerinin yanı sıra, Bursa Görme Engelliler Spor Kulübünün işleyişi ve elektronik baston kullanımı gibi konularda da bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

Kütüphanemizin görme engelli öğrenciler için sunduğu imkanlar şu şekildedir;

Görme engelliler için özel olarak oluşturulan ofiste; Görme Engellilerin bilgisayar ve internet kullanabilmelerine olanak sağlayan özel bir sistem, çeşitli konu ve türde ses kasetleri, Braille Alfabesinde basılmış kitaplar bulunmaktadır. Görme Engelliler Bölümü, özel programları ve donanımı sayesinde görme engelli öğrencilerimizin de kütüphanede yer alan bütün kaynaklardan yararlanmalarını sağlamaktadır.

Görme engelliler kitap, dergi ve benzeri basılı yayınları özel donanımlar sayesinde dinleyebilmektedir.

Donanımlar:

PEARL (Görüntü Büyütme ve Sesli Okuma Makinesi)

JAWS For Windows Ekran Okuma Programı

Haber Tarihi : [06-Oca-2023]