Bölümde Eğitim

Bölümümüzde lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim-öğretim programları mevcuttur. Lisans programı, 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren en az %30 İngilizce destekli olarak yürütülmekte olup, içeriği İngilizce olarak verilmekte olan zorunlu ve seçmeli dersler, temel mühendislik ve Endüstri Mühendisliğine yönelik derslerden oluşmaktadır. Programın amacı özellikle imalat veya hizmet kuruluşlarındaki sorunları inceleyip çözebilen, verimlilik ve kaliteyi artırmayı ilke edinen Endüstri Mühendisleri yetiştirmektir. Bölümden mezun olan Endüstri Mühendislerinin pek çoğu, ülkemizin en güçlü sanayi bölgelerinden biri olan Bursa bölgesinde istihdam edilmektedir.

Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programı tezli olup, Bilimsel Hazırlık Programını almak kaydı ile Endüstri Mühendisliği dışındaki disiplinlerden (mühendislik, istatistik, matematik, vb.)  öğrencilere de açıktır. Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Yüksek Lisans Programı ise tezsiz olup, sadece mühendislik dallarından birinde lisans derecesine sahip olan adaylara açıktır. Tezli yüksek lisans birinci öğretimde, tezsiz yüksek lisans ise ikinci öğretimde verilmektedir.

Endüstri Mühendisliği Doktora programı ise en az bir derecesi Endüstri Mühendisliğinde olmak ve Bilimsel Hazırlık Programını almak kaydı ile farklı disiplinlerden yüksek lisans derecesine sahip adaylara da açıktır. Doktora programında sadece Endüstri Mühendisliğinde lisans derecesine sahip adaylar için bütünleştirilmiş doktora programı da uygulanmaktadır.

Lisansüstü programlara başvuru ve müracaat koşulları için Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü web sitesinden yapılacak duyuruları takip ediniz.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [14-Şub-2021 05:43]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [14-Şub-2021 05:47]

İçerik Görüntüleme : [769]