2018-2019 GÜZ/BAHAR FORMASYON PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI MUAFİYETİ

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS MUAFİYETİ BAŞVURUSU YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

 

Pedagojik Formasyon Programına kayıtlı öğrencilerin Öğretmenlik Uygulaması dersi için muafiyet başvurusu 2. Dönem kayıtları esnasında alınmaya başlanacaktır. Öğretmenlik Uygulaması dersi muafiyeti başvuruları 26 Haziran - 02 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihe kadar muafiyet başvurularınızı Öğrenci İşleri Bürosuna eksiksiz olarak teslim edebilirsiniz. Eksik belgesi  olanların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Muafiyet başvurularında dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:

Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler ve derslerin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmış olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir. İlgili mevzuat gereği muaf sayılan ders için ücret iadesi yapılmayacaktır.

             1-   Muafiyet başvuruları için, en az bir yıl bir kurumda öğretmenlik yapılmış olması gerekmektedir. Başvuru için aşağıdaki 3 belge istenmektedir.

                     a.Çalışılan kurumdan alınan onaylı belge (Islak imzalı)

                     b.Sigorta prim ödemelerini gösteren kurum onaylı belge (Islak imzalı) veya e-devlet çıktısı (e-Devlet çıktısında ıslak imzaya gerek yoktur)

                     c.Başvuru dilekçesi

2-   Çalışılan kurumdan alınan belgede mutlaka o kurumda öğretmenlik yapıldığına dair bir ifadenin yer alması ve ayrıca görev yapılan tarih aralığının belirtilmesi gerekmektedir.

3-   Yönetmelik gereği Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf olanlara bu ders için CC harf notu işlenir. CC harf notunun 4’lük sistemde karşılığı 2.0’dır.

 

            Başvuru Formu için tıklayınız.

 

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [25-Haz-2019]

Duyuru Görüntüleme : [2.374]