Gözlerimiz Yeniden Göklerde!
 Gözlerimiz Yeniden Göklerde!
Ülkemizde düzenlenen en önemli popüler gökbilim etkinliği olan TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği, 26. senesinde bilimle toplumu buluşturmaya devam ediyor.

Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı katkılarıyla TÜBİTAK koordinasyonunda, Bursa Uludağ’da 9-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek!

Gözlem etkinliği süresince açık alanda gece-gündüz saatlerinde çeşitli atölye çalışmaları, teleskopla gözlemler, yarışmalar, deneyler, gök bilimle ilgili farklı etkinlikler gerçekleştirilecek. Katılımcılar bu etkinliklere, yanlarında getirdikleri fotoğraf makinesi, teleskop, kamera, dizüstü bilgisayar gibi gözlem ekipmanları ile katılabilecek.

Gece ise katılımcılar çıplak gözle binlerce yıldızın görülebildiği gökyüzü altında uzman astronomlar ve profesyonel teleskoplar eşliğinde gökyüzünü gözlemleyecek, yıldızları, galaksileri, nebulaları tanıyacak

Etkinlik boyunca bilim insanları; öte gezegenler, uydu teknolojileri, ay misyonu ve roket çalışmaları, yere yakın geçiş yapan asteroitler, yıldız örtülmeleri gibi farklı başlıklarda katılımcılara birbirinden ilginç sunumlar yapılacak.

Etkinliğe katılacaklar, Türkiye’nin dört bir yanından başvuran binlerce kişi arasından değerlendirme sistemi ve kurayla belirlenecek.

Tüm meraklıları gökyüzünün büyüsüne kapılmaya bekliyoruz!

 Başvuru için tıklayınız!

https://gozlem.tubitak.gov.tr

 Son başvuru tarihi: 28.07.2024 Saat:23.59

Sorularınız için: gozlem@tubitak.gov.tr

 Bilgilendirme:

* Katılımcıların kendi kamp ekipmanlarını (çadır, uyku tulumu vb.) getirmeleri gerekmektedir.

Alanda yemek hizmeti sağlanacaktır. (Uzun saatler gece gözlemi yapacak meraklı gök bilimciler, yanlarına atıştırmalık almayı düşünebilir.)

Ortak kullanımlı WC ve duş alanları kamp alanında mevcuttur.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Tem-2024]

Haber Görüntüleme : [92]