Tubitak 4005 Proje

“Alan Uzmanlarıyla Nitel Temelli Araştırmalara Yolculuk” TUBİTAK Projesi

Uludağ Üniversitesi yürütücülüğünde; ülke genelinde doktora öğrenimine devam eden akademisyenlere nitel temelli araştırma yöntemlerine ve nitel veri analizine yönelik eğitim verilecektir.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih ÇEPNİ yürütücülüğünde gerçekleşecek olan “Alan Uzmanlarıyla Nitel Temelli Araştırmalara Yolculuk” isimli TUBİTAK 4005 projesinde Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Arş. Gör. Ümmühan ORMANCI ve Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Arş. Gör. Rabia ÖZEN UYAR uzman olarak görev alacaktır.

"Alan Uzmanlarıyla Nitel Temelli Araştırmalara Yolculuk"; projesi ile; akademisyenlerin nitel temelli araştırmalara (nitel ve karma) yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmek ve bilimsel araştırmaya yönelik olumlu bakış açısı kazanmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Bununla birlikte teknolojinin gelişmesiyle birlikte veri analizinin daha düzgün ve planlı bir şekilde yapılmasını sağlayan Nvivo programına ilişkin uygulamaların gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında farklı üniversitelerden alanında uzman akademisyenler eğitim verecektir. Prof. Dr. Ahmet DOĞANAY, Prof. Dr. Ali Paşa AYAS, Prof. Dr. Muammer ÇALIK, Prof. Dr. Mustafa SÖZBİLİR, Prof. Dr. Salih ÇEPNİ, Doç. Dr. Ajda KAHVECİ, Doç. Dr. Ahmet BACANAK, Doç. Dr. Berna CANTÜRK GÜNHAN, Doç. Dr. Mehmet ERDOĞAN, Doç. Dr. Muhammed UŞAK, Doç. Dr. Nedim ALEV, Doç. Dr. Semiral ÖNCÜ, Doç. Dr. Sibel BALCI, Yrd. Doç. Dr. Berat AHİ, Yrd. Doç. Dr. Faik Özgür KARATAŞ, Yrd. Doç. Dr. Hatice İrem ÇOMOĞLU ve Yrd. Doç. Dr. Miraç AYDIN eğitmen olarak projeye katkı sağlayacaklardır. Bununla birlikte Arş. Gör. Abdullah ERSÖZ, Arş. Gör. Erkan ÖZCAN ve Dr. Öğrencisi Sevinç KAÇAR rehber olarak görev almaktadırlar. “Alan Uzmanlarıyla Nitel Temelli Araştırmalara Yolculuk” projesinin; 1-7 Eylül tarihleri arasında Bursa ilinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Proje katılımcıları 30 kişi ile sınırlı olup katılımcı başvuruları 5 Ağustosa kadar devam edecektir. Ayrıntılı bilgi için http://ntay.uludag.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Soyal-Payaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular