Yatay Geçiş, Muafiyet ve İntibak Kurulu
YATAY GEÇİŞ, MUAFİYET VE İNTİBAK KURULU 
S.No Adı Soyadı Görevi
1. Doç. Dr. Gülçin TEZCAN Başkan
2. Doç. Dr. Durmuş Alperen BOZKURT Üye
3. Doç. Dr. Gonca DESTE GÖKAY Üye
4. Prof. Dr. Arzu YILMAZTEPE ORAL Yedek Üye

 

Yatay Geçiş,  Muafiyet ve İntibak Kurulunun Görevleri

a) Başvuran öğrencilerin “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik”te tanımlanan ölçütlerle başvuru belgelerinin incelenmesi ve uygulama esaslarının oluşturulması.

b) Başvuran öğrencilerin halen kayıtlı bulundukları fakültede uygulanan eğitim programının incelenmesi.

c) Yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerin halen kayıtlı oldukları fakültenin eğitim programında tamamlamış oldukları aşamada eriştikleri düzeyin fakültemizin güncel eğitim programındaki yerinin değerlendirilmesi.

d) Kurumlar arası ve kurum içi geçiş / çift ana dal yapan öğrencilerin sınıf intibaklarının ve ders muafiyetlerinin düzenlenmesi ve ilgili birimlere sunulması.

e) Diğer yükseköğretim kurumundaki eşdeğer derslerin Fakültemizdeki karşılıklarının belirlenmesi ve intibakları uygun görülenlerin derslerin not dönüşümlerinin yapılması.

f) Yatay, dikey geçiş vb. yapan öğrencilerin intibakları ile ilgili dosyaların incelenmesi ve çıkan sonuçların ilgili birimlere sunulması.

g) Af ile gelen öğrencilerin; Senato kararları doğrultusunda intibak kriterlerinin belirlenmesi ve ulaşılan sonuçların ilgili birimlere sunulması.

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [09-Tem-2021 12:53]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [03-Nis-2024 06:14]

İçerik Görüntüleme : [1.055]