Tarihçe

Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1995 yılında 7044 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş ancak birçok yönetim tarafından çeşitli girişimlerde bulunulmasına rağmen geçen 24 yıllık süreç içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı aktifleşerek eğitim öğretim faaliyetlerine başlayamamıştır.

 

Nihai olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Senatosu 4 Nisan 2019 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin bölüm ve anabilim dallarının kurulmasına ve Yükseköğretim Kuruluna arzına karar vermiştir. Bu girişim sonrasında Yükseköğretim Kurulu 9 Nisan 2019 tarihinde biri “Klinik Bilimler”, diğeri ise “Temel Bilimler” olmak üzere 2 bölüm ve 8 tanesi klinik bilimler bölümünde, 1 tanesi ise temel bilimler bölümünde olmak üzere toplam 9 Anabilim Dalının kurulmasını onaylamıştır. 

 

Fakültenin kuruluş çalışmalarını tamamlamak ve 2020-2021 Eğitim öğretim yılında öğrenci alımının gerçekleşmesini sağlamak üzere 10 Nisan 2019 tarihinde Prof. Dr. Halil SAĞLAM kurucu dekan olarak atanmıştır.

 

Diğer diş hekimliği fakülteleriyle gerekli istişareler yapıldıktan sonra yol haritası belirlenmiştir. Bu bağlamda öncelikli olarak diş hekimliği temel bilimler eğitimlerinin Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Bilimler Bölümü öğretim üyeleri tarafından verilmesi kararlaştırılmıştır.

 

Fakülte Kurulumuz 17.03.2020 tarihinde, Fakülte Yönetim Kurulumuz ise 18.03.2020 tarihinde oluşturularak çalışmalarına başlamıştır. Akabinde Fakültemizin diğer idari ve yönetimsel birimleriyle kurul ve komisyonları oluşturularak çalışmalarına başlamıştır. 

 

Fakülte Kurulumuz 25 Mart 2020 tarih ve 2020/02 sayılı oturumunda Fakültemizde uygulanacak olan eğitim-öğretim modelinin "Entegre Eğitim-Öğretim Modeli" olmasına karar vermiş ve 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde uygulanacak olan ders planlarını belirlemiştir.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ve Sağlık Bakanlığı arasında, Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin "Birlikte Kullanım Protokolü" 11 Haziran 2020 tarihinde Ankara'da, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN tarafından imzalanmıştır. Bu bağlamda Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Üniversitemiz açısından "Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi", Sağlık Bakanlığı açısından ise "Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi" olmuştur.

 

Fakültemiz 2020-2021 Eğitim – Öğretim Döneminde 62 öğrenci ile lisans eğitim ve öğretimine başlamıştır.

 

Birlikte kullanım protokolü çerçevesinde Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle, 9 Temmuz 2020 tarihinden itibaren fiilen birlikte kullanıma geçilmiştir.

 

Preklinik Laboratuvarı 20.10.2020 tarihinde hizmete girmiştir.

 

Anabilim Dallarımızda 02.11.2020 tarihinden itibaren hasta kabul edilmeye başlanmıştır.

 

Üniversitemiz ile Haksan Otomotiv Mamülleri San. ve Tic. A.Ş. arasında 23.11.2021 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bina İnşaatı İşbirliği Protokolü imzalanmıştır. İlgili protokol kapsamında Haksan Otomotiv firması Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten iş insanı İbrahim GÜLMEZ, toplamda 12.500 metrekare ve 5 bloktan oluşacak Diş Hekimliği Fakültesi Binası’nın toplam 7050 metrekare ve 3 bloktan oluşan ilk etabının inşaatını 23 Mayıs 2022’de başlatmıştır. 

 

Gazioğlu Endüstriyel Yapı ve Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten iş insanı Özgür SARI tarafından tadilatı gerçekleştirilen BUÜ Diş Hekimliği Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Binası, Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsünde 1.12.2022'de faaliyete geçirilmiş olup idari faaliyetler bu binada sürdürülmektedir.

 

Presimsan Hidrolik Makina Kalıp Yedek Parça San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Aydın tarafından öğrencilerin derslik ve fantom laboratuvarı uygulama eğitimlerini gerçekleştirilmesi amacıyla yapılan bağış desteği ile BUÜ Diş Hekimliği Fakültesi Temel Bilimler Binası yanında bulunan 252 m²’lik alana prefabrik olarak 1 fantom laboratuvarı ve 130 kişilik derslik yapılmış olup bahse konu binada Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında fantom laboratuvarının kurulumu  gerçekleştirilerek Rektörlüğümüzün desteği ile öğrencilerin derslik ihtiyacı karşılanmıştır. Fantom lboratuvarı ve derslik 2023-2024 eğitim öğretim yılında aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [04-Kas-2019 09:57]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [12-Oca-2024 07:12]

İçerik Görüntüleme : [7.944]